« Portrætter af kvindelige politikere | Forside | Symfoniens krampetrækninger »

05.04.2009

Aprilsnar 2009

Aprilsnar.jpg

Så har det igen været 1. april, og medierne er flydt over med aprilsnarre. Til gengæld har kvaliteten af dem ladet noget tilbage at ønske, synes jeg, især på avisfronten.

Tilbage i 2006 oprettede jeg på Wikipedia-artiklen "Aprilsnar i de danske medier", og heldigvis har folk taget den til sig og opdaterer den mere og mere detaljeret for hvert år. Så meget at man efterhånden burde overveje at lave en artikel for hvert år fra nu af.

Som sagt har aviserne i år været noget uopfindsomme, og er blevet slået af andre medier, såsom blade og webmedier, i hvert fald efter min mening. Her er mit bud på årets bedste aprilsnarre:

DR København kunne meddele at Ritt Bjerregaard stiller op til posten som NATO's generalsekretær, og kunne oven i købet bringe et interview med hende. (Ligger vist ikke mere på nettet).

"Har du en havfrue gemt i maven og har du mod på et stillesiddende job?" skrev Jobindex.dk. De havde et jobopslag for Københavns Turistråd, som søger en stand-in for Den lille havfrue. Se her.

Forbrugerbladet Tænk kunne på deres hjemmeside triumferende berette at Facebook langt om længe havde taget konsekvensen af deres rettighedspolitik, og fremover vil give brugerne penge for de billeder, de uploader. En god historie, der dog mistede enhver chance for at nogen skulle hoppe på den ved at hævde at det beløb, man kunne tjene, var $10 pr. billede. Yeah, right. 10 øre havde været et bedre beløb. (Ligger desværre ikke længere på nettet).

TV3-programmet "Sandhedens time" havde for første gang en kendt person i stolen, nemlig Sussi La Cour Jakobsen (alias pornostjernen Katja K). Hun var nu parat til at lægge alle kort på bordet og komme videre. Hun fik tre spørgsmål:
1. Hun bekræftede at hun har solgt dameundertøj på mål til en mandlig landsholds-håndboldspiller
2. At hun blev headhuntet til Ny Alliance, men sagde nej, hvorefter de tog Malou Aamund
3. At hun en gang har placeret en skjult mikrofon i Bonos guitar, da hun mødte U2 backstage. Det var et job for CIA.
Derefter bliver det afsløret at det hele var fup, inklusive de falske familiemedlemmer som sad og bekræftede historierne.

Ekstra Bladet kunne fortælle at Naser Khader er spidskandidat til overborgmesterposten i København for både Venstre og Konservative. Han ville oprindeligt ikke, men var så til kaffe hos statsministeren. Se her.

Feltet.dk præsenterede nyheden om Bjarne Riis' debut-digtsamling Ørnesange. Se her

Og endelig kunne PC World forurolige Windows XP-brugere med at XP udløber om en måned, idet Microsoft sørger for at afvikle centrale funktioner i styresystemet. Se her

Der har i år været en del snak om at nogle af de rigtige nyheder faktisk kunne opfattes som aprilsnarre. Det gælder for mit vedkommende nyheden om at Venstre pludselig vil give penge til Humaniora, som ellers er blevet udsultet gennem 10 år. Men noget tyder faktisk på at den er god nok, selv om den kom 1. april. Det samme gælder Karen Jespersens abdicering. Information har en artikel om den stigende vanskelighed med at skelne aprilsnar fra de farverige nyheder: Se her.

Kommentarer

Enig. Det var også samme indgangsvinkel, der fik mig til at skrive et blogindlæg, hvor jeg gjorde opmærksom på, at man måske i dagligdagen burde være mere opmærksom på de virkelige narre, der omgiver os: Præster, borgerlige politikere, bankfolk, osv.

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2