« Blixa Bargeld i Gasværket | Forside | Portrætter af kvindelige politikere »

05.04.2009

Det sidste måltid i Bredgade

Den sidste nadver er temaet for den aktuelle udstilling i Bredgade Kunsthandel. Her er man ikke vant til tema-udstillinger, men nu er Lennart Gottlieb kommet til, og han har fået en flot række af kunstnere til at lave værker baseret på temaet "Den sidste nadver". De kunne være religiøse eller profane, alvorlige eller sjove, men ideen var under alle omstændigheder at komme væk fra Dan Brown-hysteriet.
Sonny Tronborg.jpg

Sonny Tronborgs installation De rejsende (Foto: Per Helmo)

Blandt de 20 udstillende kunstnere er Michael Kvium, Peter Land, Anders Morgenthaler, Lars Bukdahl (!), Anders Kirkegaard, Peter Holst Henckel, Hein Heinsen, Peter Land, Bjørn Nørgaard og Lars Nørgård. Det er en imponerende udstilling for et galleri, men samtidig er det ikke alle værker, der er lige fantastiske. Jeg har anmeldt udstillingen i Politiken:

Læs min anmeldelse her

Nedenfor et par supplerende kommentarer, som der ikke blev plads til i anmeldelsen:

Supplerende kommentarer
Jeg fik desværre ikke plads til at nævne Søren Bjørns hverdagsagtige motiver af en kummefryser og et åbent køleskab, malet med Rembrandt-agtig clair obscur. Her forenes det tunge og det lette i et overraskende blik på nadveren som frokost i den unge malers måske bedste billeder til dato.

Hein Heinsens Fisk og talrække er til gengæld ret kedelig. En lille fisk, støbt i bronze, ligger på en hvid tallerken. Med blå sprittusch er der skrevet "1, 2, 3...n," på tallerkenen. Tjah, fisk, Jesus, måltid, tallerken, jojo. Og så en talrække, der simpelthen er de naturlige tal fra 1 til ubestemt. Og hvad skal det så fortælle os om nadveren?

Kvium.jpg

Billedtekst i avisen: "Michael Kvium viser en brødbetynget Judas, et afpillet, ødelagt menneske, der tilsyneladende kryber sammen i skam og kigger fjendtligt ud på os." Hertil kunne man tilføje noget om de tre kranier, der naturligvis symboliserer de tre kors på Golgata - og Golgata betyder jo "hovedskal".

Skriv en kommentar

Seneste kommentarer

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2