« Intelligent tyngde | Forside | Jobopslag »

06.05.2009

Spørgsmål og svar

Her du et spørgsmål, som du ikke lige kan finde et svar på i opslagsværker eller ved hurtige websøgninger? Så er der nu kommet en ny, rigtig god hjemmeside, hvor man kan stille sine spørgsmål og svare på andres. Man kan nogle gange endda tjene lidt lommepenge ved at svare, men det er vist ikke for pengenes skyld man skal gøre det.

Der er masser af gode spørgsmål, såsom "Hvor lever lus når de ikke lever på mennesker?"; "Hvad præcist står der i koranen om svinekød?"; "Hvorfor er fåresyge og mæslinger ikke udryddet?" eller mit eget spørgsmål: "Hvorfor kaldes litteraturkritikere for spinatfugle?"

Den hedder Kuneco og ligger her

Når man opretter sig som bruger skriver man de områder på som man ved mere om end de fleste (eller er decideret ekspert i), og så vil spørgsmål inden for de områder figurere først når man får spørgsmålssiden. Og man kan som sagt selv stille spørgsmål om alt mellem himmel og jord.

Når nogen svarer på ens spørgsmål markerer man om man er tilfreds, og når det er fuldt besvaret lukker man og giver de enkelte svarere en karakter (eller fordeler dusøren mellem dem). Hvis man har et meget researchkrævende spørgsmål, så kan det være en god ide at udlove en lille dusør, som så fordeles blandt svarerne efter tilfredshedsgrad. Men som regel er det hele ganske gratis, og der kan være en stor tilfredsstillelse i at oplyse andre om noget man har forstand på.

Den fungerer overraskende godt, selv om det stadig er ret nyt, og jo flere der deltager, des bedre bliver det. Så gå ind og vær med. Der har før været lignende tiltag på nettet, men det her er det bedste jeg har set.

Skriv en kommentar

Seneste kommentarer

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2