« Hvad er det offentlige rum? | Forside | Kunst og magt »

18.06.2009

Venedig-biennalen 2009: Making Worlds

Det var hektisk at være i Venedig. I praksis havde jeg kun to dage på biennalen, som er kæmpestor, og samtidig skulle jeg skrive den første anmeldelse dernedefra og ordne diverse praktiske ting i den forbindelse (billeder osv.). Men der blev da tid til at snuse rundt i de fleste pavilloner på biennale-området og til at se den store, internationale udstilling.

Af de nationale pavilloner kan jeg særligt anbefale den polske og den serbiske. Jeg havde dog desværre ikke tid til at opleve dem grundigt nok til at kunne skrive om dem. Til gengæld skrev jeg en længere anmeldelse af den store udstilling.

Læs min anmeldelse her.

Hans Peter Feldman.jpg Runddans. Tingeltangel og billigt fjas får magisk liv på den store væg. Hans-Peter Feldman: 'Skyggespil', 2002-09

Nathalie Djurberg.jpg Nathalie Djurbergs mandshøje planter af ler fylder et mørkt rum med deres fortryllelse. Men grusomheden lurer på de tilhørende videofilm. 'Eksperimentet', 2009 (detalje)

Tomas Saraceno.jpg Organisk. Den sorte enkes spind er uhyre kraftigt og har inspireret tysk-argentinske Thomas Saraceno til at udfylde et helt rum med dens komplekse geometri. 'Galakse tager form langs tråde, som smådråber langs strengene i et edderkoppespind' (2008).

Kommentarer

Torben Weirup ironiserer i Berlingske (12/6) ligesom jeg (men mildere) over udstillingens såkaldte tema:

"...værker af kunstnere, der i større eller mindre grad lever op til årets overordnede tema, Fare Mondi, At bygge verdener, der også er et dejligt bredt og udflydende begreb, man kan fylde stort set alting i, men som på den anden side meget belejligt svarer til, hvad det nu er, kunstnere gør."

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2