« Koncertkoder | Forside | Mythbusters tester prutter »

18.07.2009

DR2s Roskilde Festival 2009

DR2 sendte to opg en halv times sammendrag og reportage fra årets Roskilde Festival. Det var bedre end jeg havde forventet.

Roskilde.jpg

Jeg har anmeldt udsendelsen i Politiken, og det er jo en kort tekst, så der blev plads til ganske få iagttagelser om synsvinklen om spontaneitetsmyter og det modsatte og om Rasmus Nøhrs kåde fuldemandssnak.

Læs min anmeldelse her

Jeg vil lige fyre et par ekstra kommentarer af nedenfor:

Supplerende kommentarer
Jeg var positivt overrasket over hvor meget det faktisk handlede om musikken. Det er man jo ikke vant til når det gælder dansk tv. Så mangler vi bare resten af året.

Det var fint at opleve enkelte musikere der har et realistisk forhold til hvad de laver - lige fra Håkan Hellström til forsangeren i Fucked Up. Og så også at erfare hvor meget publikum betyder for næsten alle. Undtagen Noel Gallagher, der var sit sædvanlige arrogante jeg.

De små indklip fra vejrudsigter virkede påklistrerede og ligegyldige, især fordi der ikke var nogen ændringer i vejret.

Klippene fra Den sorte skole-koncerten var virkelig medrivende, og dem der blev interviewet fra publikum var også ellevilde. Den koncert ville jeg virkelig gerne have været til.

White Lies fik et helt portræt, der var udmærket og nuanceret, og hvor bandet fik mulighed for at nævne nogle andre forbilleder end dem, de altid associeres med.

Der var et interview med Clown fra Slipknot, men ikke noget koncertklip. Er det fordi deres musik er for hårdtslående til DR?

Kommentarer

hej t.
en fin anmeldelse - når pladsen nu er så begrænset. du spørger hvorfor der ikke var klip fra slipknot - mit kvalificerede gæt er rettigheder....de fleste orkestre sidder efterhånden tungt på live optagelser - også til radio. jeg ærgrede mig personligt over der ikke var mere dækning af det vi selv opfatter som værende det særlige ved roskilde - dvs i høj grad de mindre scener. italienske zu og engelske the chap lavede begge kanonkoncerter - malinesiske rokia traore ligeså. men det bliver desværre nok for specielt selv for dr2.

Man skal nok ikke lægge for meget i Hr. Nøhrs udtalelser, der havde glimt i øjet og sprut i årene. Er det i øvrigt ikke no-go for en journalist at interviewe stangberusede mennesker? Selvom det selvfølgelig kan være svært at operere med på et sted som Roskilde festival.

Ang. fællessang, så var der masser, masser af det, ikke mindst på dansk (Malk de Koijn).

Ja, Rasmus Nøhr havde et glimt i øjet, som jeg markerer med hans egen udtalelse om at han er misundelig fordi han aldrig er blevet spurgt.

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2