« DR2s Roskilde Festival 2009 | Forside | Fredag »

19.07.2009

Mythbusters tester prutter

Jeg har en svaghed for det amerikanske tv-program Mythbusters, hvor diverse myter, udbredte påstande og vandrehistorier testes meget grundigt, konkret og samtidig underholdende.

Mythbusters.jpg

Mit yndlingsafsnit er nok det hvor de tester om det er rigtigt at man kan overleve et elevatorstyrt hvis man hopper lige inden den faldende elevator rammer jorden. Til at teste det skal de bruge en forladt bygning der skal rives ned, som har en elevator og som de kan få lov at lege med. Deres evige følgesvend, crash test dummien Buster, får lov at sidde i elevatoren i frit fald og hopper lige inden den når jorden. Han slynges op og ned og slås til plukfisk. Det hjælper altså ikke at hoppe.

Forleden dag testede de forskellige påstande om prutter, og det kom der meget spas ud af. Jeg skrev om dette afsnit i Politiken.

Mythbusters sendes alle hverdage på 6'eren.

Kommentarer

Sjovt, jeg var lige forbi dette interview tidligere. Favoritepisode: "Airplane on a Conveyor Belt" fordi jeg ikke fattede det, da jeg så det.

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2