« Popmusik med gode tekster (Mouritz/Hørslev) | Forside | Surrealistisk børne-tv: I drømmehaven »

19.09.2009

Nasse som filosof

Nasse er en Bjørn, der ikke kender tingenes brug. Han finder dem ofte og gennemgår en erkendelesproces gennem adskillige omveje. Han vender bogstaveligt talt tingene på hovedet, og hvis man går imod sin refleksmæssige irritation over hans enfoldighed, ligger der en særlig poesi og venter.

Nasse.jpg

Jeg har skrevet om Nasse i denne tv-anmeldelse.

Kommentarer

Det miljø Nasse befinder sig i er også noget helt særligt. Meget stejle bakker og skæve huse.

Tegneren Sven Nordqvist er kendt for andre ting, bl.a. Peddersen og Findus, som jeg aldrig selv har dyrket. Jeg kan forstå på mine Facebook-kommentarer at han også har tegnet smålands-landskaber og en serie kaldet "Muh mor".

Han hed "Nalle" i bogform. Og er genial (ligesom "Mor Muh" ("Muh Mor" - hvad sker der?))

Ja, jeg har selv Nalle finder en stol. Og jeg kan egentlig godt forstå at det danske forlag synes at Nalle lyder bedre end Nasse.

Hvad der sker? Der sker det at jeg ikke kender "Mor Muh", men forlader mig på Facebook-kommentarer.

jeg vil mene at det i denne sammenhæng er værd at bemærke: peter plys hedder "nalle puhin" på finsk.

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2