« Og her ved siden af mig står... | Forside | Nasse som filosof »

14.09.2009

Popmusik med gode tekster (Mouritz/Hørslev)

Jeg har fået lov at anmelde lidt pop/rock-musik på Politiken i øjeblikket, hvilket passer mig glimrende. Det var jo egentlig som rockanmelder jeg begyndte at skrive offentligt tilbage i 90'erne.

Første anmeldelse er den nye med popsanger Mads Mouritz og digter Lone Hørslev. Den er god, og især teksterne har et højt niveau.

Læs min anmeldelse her.
.
.

Mouritz-Hørslev.jpg

Nedenfor et par supplerende kommentarer:

Supplerende kommentarer til anmeldelsen
I pressemeddelelsen står der at de har tænkt pladen til at være mere dansabel. Der er ganske vist nogle flere beats, men decideret dansemusik er det ikke. Hvilket er helt fint med mig, for dansemusik er der så meget af.

Jeg er helt vild med Hørslevs konkrete brug af dyr, planter og svampe. (Nej, svampe er ikke planter). Såsom i 'Svampeplukker', hvor den bratte overgang mellem svampe og parforhold, fugle og parforhold og den tvetydige brug af en helt konkret rævesaks.

'Jeg drikker snaps' hedder et af numrene, og det burde nomineres til Årets sangtitel.

De sidste numre taber en smule på lyriksiden. Jeg har det svært med sætninger som "Jeg langer ud efter livet" eller "lad os hæve os op over tiden". Der er heldigvis få af dem hos Hørslev, men det er der altså i nogle af de sidste numre. De er ikke rigtig indrammet som bevidste klichéer, selv om jeg håber at de er ment sådan.

Min yndlings-Hørslev-plade er som nævnt i anmeldelsen Er de sjældne: Lyserød Lyseblå Beige. Jeg har snakket med folk der finder den svær at trænge ind i, men det synes jeg slet ikke. Jeg synes bare den er smuk. Læs og hør mere her.

Skriv en kommentar

Seneste kommentarer

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2