« Talskshows: Clinton og Aloha | Forside | Niels Bohr som filosof »

09.03.2010

Tekster om Stockhausen

Jeg har efterhånden skrevet om Karlheinz Stockhausen i mange forskellige sammenhænge, og nu fik jeg taget mig sammen og lagt nogle af teksterne ud på wikien.

Stockhausen.jpg

Stockhausen var en fantastisk komponist, og så må man tage med at han led af storhedsvanvid og var uhyggeligt selvoptaget. Jeg forholder mig kun til hans værker, ikke til hans person, og jeg tillader mig at sige ting om hans værker, som han ikke selv mener - hvilket Stockhausen-forskningen ellers har meget svært ved. Det er i regelen disciplene der udlægger mesterens værk ud fra den fortolkning, mesteren selv har givet, og det er ret trættende.

- Min introduktion til Stockhausen i Politiken
- Min programtekst om værket Stimmung
- Oversigt over mine øvrige skriverier om Stockhausen

Skriv en kommentar

Seneste kommentarer

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2