Kategori-arkiv: Nyheder

Forsiden

02.03.2007

Koncert-tip: Bretschneider, Kanding, Elberling

Den kendte tyske electronica-komponist Frank Bretschneider spiller koncert i Plex i København i et samarbejde med den danske komponist Ejnar Kanding og ensemblet Contemporánea. VJ-kunstneren Anders Eleberling har lavet det visuelle. Det ser lovende ud!

Læs videre: "Koncert-tip: Bretschneider, Kanding, Elberling" »

05.02.2007

Bonnie 'Prince' Billy kommer

Den 23. marts spiller Bonnie 'Prince' Billy i Store Vega. Det er af en eller anden grund NatFilm-festivalen der har arrangeret det. Skynd dig mens der stadig er billetter.

Bonnie.jpg

Til dem der ikke kender musikken vil jeg anbefale albummene I See A Darkness (1999) og Superwolf (2005). Ellers må man nyde det flotte portræt af ham ovenfor indtil han kommer in persona. Man kan også se en fin video til nummeret "I Gave You" her. Den skal ses til ende.

20.01.2007

Dommedag

Biskoppen for Lolland-Falster mener at vi måske nærmer os dommedag på baggrund af det varme vintervejr. Hvem sagde at Folkekirken var en garant for mainstream-teologi?

09.02.2006

Lydkunst: Sound Stage på søndag

På søndag er der Sound Stage på Literaturhaus i Møllegade. Her er hovednavnet den interessante schweiziske lydkunstner Ralph Steinbrüchl. Derudover optræder de danske lydkunstnere Tobias Kirstein/Sune T.B. Nielsen og Harald me. Viuff. (Se mere nedenfor)

Jeg leverer baggrundsmusikken til indledning og i pauserne i form af en playlist med elektronisk musik med vægten på nyere electronica, men også med enkelte historiske værker, under overskriften "Cuts, texture, atmosphere". Playlisten udvikler sig sig gradvist fra stammende collager over mere tekstur-orienteret musik for at ende i den ambiente ende med minimal atmosfæremusik.

Se mere om arrangementet og de optrædende lydkunstnere her:

Læs videre: "Lydkunst: Sound Stage på søndag" »

18.06.2005

Fordrukne svenskere, exorcisme og babyhandel

Jeg læste tilfældigvis norske Dagbladets hjemmeside, og faldt blandt andet over følgende nyheder:

Svensk IKEA har forbudt en tysk reklamefilm for IKEA, idet den fremstiller svenske mænd som nogle drukkenbolte. Svensk IKEA synes ikke det var morsomt eller på nogen måde rammende - modsat altså tysk IKEA, som ville vise noget andet af Sverige end de smukke blondiner. Læs mere og se billede fra den tyske reklamefilm her.

Nonne døde under exorcisme. Hun var 23 år gammel, og blev lænket til et kors, kneblet og efterladt der uden mad og drikke i tre dage. Hun havde ikke opført sig ordentligt, forklarer de fromme bødler (tre nonner og en munk), så hun måtte være besat, lød logikken. Ja, det er godt at høre at der stadig er nogen der står imod oplysningstidens pladderhumanistiske ødelæggelse af de fine, middelalderlige, kristne værdier.

En nyfødt baby koster 78.000 kr. på det sorte marked.

28.04.2005

Eksploderende skrubtudser

Skrubtudserne er begyndt at eksplodere! Nej, det er ikke en metafor, det skal forstås helt bogstaveligt. Se selv her.

eksploderende skrubtudser.jpg

18.10.2004

Bad Music endelig på gaden!

Så er bogen Bad Music endelig kommet. Der er tale om en antologi på det engelsk-amerikanske forlag Routledge som tager fat i musik som regnes for dårlig, på den ene eller den anden måde. Coveret er retro-agtigt:

Bad Music

Jeg bidrager med artiklen "Glitch - The Beauty of Malfunction", som handler om musik der benytter digitale fejlkilder som lydmateriale - CDer der går i hak, computerstøj etc. Og som titlen mere end antyder advokerer jeg for den særlige skønhed som kan findes i visse typer glitch-musik. Desuden reflekterer jeg over hvilke sider af tekonlogien der afspejles i en sådan praksis.

Af de mere kendte glitch-navne kan nævnes Oval, Microstoria, Fennesz, Nobukazu Takemura, Ryoji Ikeda og Alva Noto.

Opdatering: Efter at have kigget nærmere på bogen præsenterer jeg nu kort de forskellige artikler her:

Læs videre: "Bad Music endelig på gaden!" »

23.08.2004

Telefonbesked fra Kastberg

Michael Kastberg har lagt en besked på min og Sidsels private telefonsvarer. Han er ikke truende, men rolig og næsten høflig. Han meddeler at han har meldt (ikke blot TV2, men også) Sidsel til statsadvokaten på grund af hendes "personforfølgelse" af ham på hendes weblog; at vi har begået en frygtelig fejltagelse; at han er enig i dele af kritikken mod Hulda Clark-behandlerne; at retssystemet nu må klare resten.

Jeg er enig i at retssystemet nu må klare resten. Jeg tror bestemt ikke Sidsel kan anklages for hverken injurier eller personforfølgelse fordi hun på sin weblog har kritiseret blandt andet Michael Kastbergs teori om at kræft og AIDS skyldes parasitter - ud fra den begrundelse at det strider mod alle videnskabelige kendsgerninger og mod den forskningsbaserede viden lægerne, parasitologien, kræftforskningen og Kræftens Bekæmpelse bygger på.

Ai Michael Kastbergs navn er kommet til at figurere så meget på Sidsels weblog skyldes udelukkende at Kastberg selv begyndte at kommentere på hendes oprindelige indlæg om parasitkuren, der var meget generelt, men som blandt andet henviste til en artikel af Kastberg. Dette indlæg kan læses her. Siden opstod der en ophedet debat i hvilken alle har deltaget frivilligt ved at henvende sig til Sidsel på hendes weblog. Man kan ikke "forfølge" nogen ved at svare igen når de henvender sig til én. Sidsel har tilladt sig at svare på de henvendelser folk selv er kommet med - sagligt, men af og til i en polemisk tone (der dog er vand ved siden af visse af de andre debatørers).

Hvis Sidsel har gjort sig skyldig i injurier vil dette også gælde fx hele den danske lægeverden og parasitologien (der siger det samme) og Kræftens Bekæmpelse (der siger det samme). Hvis Sidsel - og ikke Kastberg - har begået en "frygtelig fejltagelse", så er der tale om en gigantisk sensation, nemlig at lægevidenskaben har misforstået hvad kræft og AIDS handler om fra starten, og så bør det få konsekvenser for hele verdenssamfundet og lægevidenskaben fremover. Men det vil kræve én ting: at Michael Kastberg underkaster sig kontrollerede forsøg, der kan dokumentere den sensationelle påstand. Det hjælper ikke at jeg eller andre lægfolk tager ned og ser hans klinik, for jeg ved ikke noget om parasitter og om hvordan de ser ud i et mikroskop. Men dem som gør siger samstemmende at det ikke kan have noget på sig. Og TV2 har fået ham til at se parasitter i en kop helt ren the. Jeg vælger derfor - indtil andet er påvist - at tro på kræft- og parasit-forskerne.

Se også:
Min opsummeringen af TV2s udsendelse.
Oversigt over Sidsels debat med Michael Kastberg på hendes egen weblog.
Sidsels reaktion på telefonbeskeden.

16.08.2004

Operation X - Michael Kastberg testes

I aften kommer der et program på TV2 som afslører fusk blandt de såkaldte Hulda Clark-behandlere. De som har været inde på Sidsels weblog husker sikkert hvordan den alternative behandler Michael Kastberg truede hende med advokat og senere gentagende gange har ringet til hendes arbejdsplads for at få hendes weblog stoppet. Alt dette fordi hun påpegede 8 klare absurditeter i hans teori om behandling af kræft. Og det er jo heller ikke spor rart for ham.

Nu er TV2 tilsyneladende gået anderledes hårdhændet til værks, og vil afsløre netop Michael Kastberg og andre for åben skærm. Her er der ikke tale om kritik eller debat, men om blandt andet at give sig ud for patienter og formentlig få at vide at de har parasitter og kræft, selv om de er ganske raske. Såvel rigtige som falske urinprøver bliver her dobbelttjekket når Hulda Clark-behandlerne "konstaterer" at der skulle være parasitter etc. etc.

Det bliver spændende at se hvor galt det står til. Jeg er ikke i tvivl om at Sidsels kritik viser sig at holde. Kort sagt handler det om at disse behandlere påstår at alle sydomme, inklusive kræft og AIDS skyldes en bestemt parasit, som de påstår at finde i urinen. Det har bare ikke noget med virkeligheden at gøre. Måske tror de selv på det, men når de tager ca. 16.000 kr. for en behandling af dødssyge mennesker er det vigtigt at få en reel oplysning i gang, så patienter der bevæger sig ud på det alternative marked kan sortere de værste kvaksalvere fra. I værste fald vælger folk en kvaksalverbehandling frem for den konventionelle (eller tøver med det).

Nå, men lad os se hvad der sker i aften, mandag, kl. 20.00 på TV2!

Se også tidligere poster:
Vi er stadig ikke bange for Michael Kastberg (15. marts)
Alternativ behandling - hvorfor kritisere fup? (2. maj)

06.08.2004

Støjens æstetik skal oversættes - nu med CD!

Jeg er lige blevet ringet op af mit forlag, som havde to gode nyheder:
1. De vil oversætte Støjens æstetik til engelsk og udgive den med tilhørende CD!
2. De vil måske udgive min ph.d-afhandling, Objektiv sensibiliteti en lettere redigeret form.

:-D

Nu vil nogle sikkert blive forvirrede og spørge om ikke jeg allerede har udgivet The Aesthetics of Noise? Jo, men det er blot en lille sag, en slags resumé af den danske udgave (udkommet to år forinden). I den danske er der lange analyser af Sonic Youth, The Jesus & Mary Chain, My Bloody Valentine og Band Of Susans, ligesom såvel det historiske som det filosofiske er udvidet betragteligt. Og så altså en tilhørende CD med relevant musik!

Det kan godt være der gik 7 år med at få nogen til at udgive en bog om støj (afslag på afslag), men nu kører det!

Egentlig havde jeg ikke regnet med også at få min afhandling ud i bogform (og det er heller ikke sikkert det sker), men det kunne da være dejligt. Så skal jeg bare finde tiden til at skrive den om fra artikelform til bogform.

Links til Objektiv sensibilitet
Læs resumé her
Læs afslutningen om sneglens følehorn her

Links til Støjens æstetik
Bogen udkommer
Omslag og bagsidetekst
Anmeldelser og andet relateret her på webloggen (læs nedefra, denne tekst vil stå øverst)
Forlagets præsentation

Anmeldelser af Støjens æstetik
Politiken
Gaffa
Geiger
P1 Morgen
P2 Lyt til nyt

17.10.2003

Lee and me

I 1996 havde jeg en email-korrespondance med guitaristen Lee Ranaldo fra Sonic Youth. Jeg var ved at færdiggøre mit speciale om støj, og havde kontaktet Ranaldo i New York tilbage i 1994 med henblik på nogle spørgsmål om støj og ekspressivitet. Selve kontakten var en forlegen affære, men han viste sig at være fin nok og vi lavede en aftale om at mødes, som jeg var nødt til at aflyse, hvilket jeg var meget ærgerlig over.

Nå men han gav mig sin email-adresse og senere kunne jeg så løbende stille ham nogle spørgsmål som han tålmodigt besvarede. Nu er det så at han åbenbart har lagt en del af vores gamle korrespondance ud på nettet på Sonic Youths officielle hjemmeside, hvilket jeg er ikke så lidt stolt af! (selv om jeg i dag ville kunne formulere nogle langt bedre spørgsmål).

(Hvis nogen ikke ved hvem Sonic Youth er, så er de et af de førende støjrockbands som har eksisteret iden 1980 og som har betydet meget for mig. Det kan man læse mere om i min bog Støjens æstetik, som udkommer i slutningen af næste uge).

11.09.2003

I dag er det Adornos fødselsdag - hurra, hurra, hurra!

I dag fylder Adorno 100 år!!!!

Og i denne anledning vil jeg da lige nævne at interviewet med mig om Adornos Minima Moralia nu ligger på nettet til de som ikke fik det hørt. Det ligger på
DRs hjemmeside.

Jeg var godt tilfreds da jeg hørte det, trods et par små uforsigtigheder i ordvalget, hvad der ikke kan undgås. Jeg synes jeg fik forklaret nogle meget svære ting på en måde og med nogle eksempler hvor alle kunne være med. De første fem minutter er der en anmeldelse af bogen af Svend Andersen, derefter er jeg på.

13.08.2003

Forside til Støjens æstetik

Så er der kommet omslag til min bog. Det var egentlig meningen at der skulle være et simpelt udsnit af forlagets logo, men grafikeren "blev inspireret af bagsideteksten" og kreerede dette ved brug af billeder af de nævnte bands. Jeg er ganske glad for det!

Forside.gif

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2