Kategori-arkiv: Om denne weblog

Forsiden

17.12.2008

Lange tasker

Jeg har ikke været så aktiv på bloggen i den senere tid, da jeg har haft travlt med familieliv og arbejde og ofte været for træt og uoplagt om aftenen til at skrive et af de 1000 indlæg jeg har ideer til. Så meget desto mere glædeligt overrasket er jeg over at blive kåret til den 66. mest populære danske blog af noget der hedder Twingly.

Twingly BlogRank

Jeg kan ikke helt gennemskue hvordan de regner det ud (og om det er retfærdigt), men det er vist noget med hvor mange andre der linker til ens specifikke indlæg. Jeg scorer en ranking på 7, hvad det så end betyder. Hvis nogen har forstand på det, vil jeg da gerne høre mere.

19.09.2007

Gæst i Blogmagasinet

Jeg er blevet interviewet i den seneste udsendelse af Blogmagasinet. Her fortæller jeg om mine tre blogs; om hvad meningen er med dem og også mere generelt om hvad jeg synes en god weblog indeholder. Selve interviewet varer 22 minutter og er foregået via Skype, da manden bag Blogmagasinet, Rasmus Rasmussen, bor i USA.

Læs mere og hør programmet her.

(Du kan også tilmelde dig programmets podcast, hvilket kan anbefales)

12.09.2007

Torben

Af en eller anden grund er det ikke faldet mig ind at søge på mit fornavn på Google før, men i dag havde jeg opbrugt alle andre overspringshandlinger i forbindelse med min artikelskrivning, og erfarede at denne weblog faktisk ligger rangeret som nummer 2 på søgningen "Torben". Og hvilken Torben-hjemmeside ligger så nummer 1? Jo, altså, den er...lidt i en anden boldgade, tror jeg nok man kan sige...se Torbens hjemmeside her.

12.06.2007

Politi eller skandalisering?

Sagen om manden der plagierede mine (og andres) indlæg er foreløbigt gået i sig selv. Tilbage står diskussionen om hvorvidt jeg gjorde det rigtige. Som det fremgår af diskussionen mener Dyveke at jeg burde have meldt manden til politiet i stedet.

Jeg er selv godt tilfreds med min egen metode, som jeg vidste ville være effektiv: hæng manden ud i den offentlige blogosfære, og han vil undskylde og lukke sin blog så snart han opdager det (dvs. tjekker sin mailboks). Det lykkedes ganske rigtigt på få timer. Jeg mener at straffen står mål med forbrydelsen, og jeg var endda så nådig at skjule vedkommendes navn efterfølgende, så han får en chance for fremover at skrive en hæderlig blog og holde sig fra plagiat resten af sit liv (ellers skal jeg nok tage hårde midler i brug). Her mener nogen at jeg var for blød, men manden var ung og mildt sagt ikke særlig snedig, hvilket er formildende omstændigheder.

Jeg har ikke kunnet få svar på hvad der faktisk ville ske hvis jeg havde meldt ham til politiet. Jeg antager at der ikke ville ske særligt meget, men at det til gengæld ville gå meget langsomt. Men det er da en diskussion værd: hvad gør vi hvis vores weblog plagieres? Johan Espersen reagerede i øvrigt ligesom mig da det skete for ham.

Tilbage står spørgsmålet om hvad der fik manden til at gøre det. Hvad forestillede han sig egentlig at der ville ske? At den på én gang ville få en masse opmærksomhed (det prøvede han i hvert fald at give den) og alligevel ikke ville blive opdaget? Paradokset blæser i vinden. Med mindre han er psykopat eller mytoman vil han ikke gøre det igen.

09.06.2007

Svindler skriver af fra Det spekulative øre

En fyr ved navn ---- har en weblog han kalder for Sorte Sider. Den fremstår som en seriøs, refelekteret videnskabelig blog, men manden skriver teksterne af og udgiver dem i eget navn.

To af indlæggene har han copy/pastet fra Det spekulative øre og blot givet en anden titel. Det drejer sig om mine essays "Videnskaben, Kuhn og relativismen" (som han har lagt ud under titlen "Relative klichéer") og "Misbrug af Einstein og relativitetsteorien" som han kalder "relativt misbrug" - en lidt ironisk titel i lyset af mandens misbrug af mine tekster.

Jeg er ingen steder krediteret på -----s hjemmeside. Jeg har aldrig hørt fra ham med forespørgsler eller noget. Manden er en svindler. Måske har han også skrevet sine andre indlæg af, hvem ved.

Der er ikke noget at rafle om. Selv hvis man skulle være så dum at tro at man kan tage andres tekster og udgive dem i eget navn uden at spørge først, så kommer man på bedre tanker når man læser mine klare retningslinjer for at citere fra Det spekulative øre.

Han skal være velkommen til at slette indlæggene fra sin blog med det samme og gå offentligt til bekendelse.

Opdatering: Efter bekendelsen og sletningen af hans blog har jeg været så nådig at slette hans navn fra indlæg og kommentarer. Derfor disse ----- hver gang der har stået et navn.

19.05.2007

Det spekukative øre i Politiken

Jeg fik et tip om at Det spekulative øre var anmeldt i Politiken i onsdags. Jeg har nu fundet artiklen, som er en anbefaling af 5 kunstrelaterede steder på nettet af kunstanmelderen Kristine Kern, og altså heriblandt Det spekulative øre. Hun skriver:

Spekulativ weblog
En såkaldt intellektuel weblog med tænksomme, men sjove indlæg om interessante finurligheder er ’Det spekulative øre’. Et af de nyeste indlæg handler om klichéer inden for kunstkritik og er som de fleste andre skrevet af redaktør Torben Sangild selv. Det er en kliché at skrive, at »beskueren tvinges« til et eller andet, beskueren kan anspores, mener Sangild – og det kan det måske være noget om. Et andet indlæg handler om ’Platon og støjrock’ – redaktøren er ekspert på sidstnævnte, og bloggen spænder i det hele taget vidt, hvad emner angår. I modsætning til den almindelige weblogs korte, dagbogsagtige form, åbner ’Det spekulative øre’ rum for længere indlæg, som der så til gengæld kan gå måneder imellem. Sin anderledeshed til trods har bloggen dog en snært af den megalomi, som jeg synes kendetegner rigtig mange oneman weblogs.

Den lettere "megalomane" redaktør er stolt og takker ganske ydmygt...

De andre anbefalinger gik til:
* Kopenhagen og Aarhus.nu
* Det fri Universitet
* Dominique Gonzalez-Foerster
* Øjeblikket

02.08.2006

Sprogrøgterne lever

Ja, jeg er så småt på vej tilbage til fornyet aktivitet her på bloggen (hvis jeg ellers kan finde tid), og mens jeg varmer op til nye indlæg (såsom listen over de bedste popsange nogensinde og den slags) vil jeg lige gøre opmærksom på en gammel post som der stadig er liv i, nemlig Den indre sprogrøgter. Her kan du stadig få afløb for dine anale og idiosynkratiske frustrationer over at folk taler/skriver visse ting forkert. Kan være at jeg en dag vil samle dem alle og lave en liste...

24.03.2006

Mærkværdige Google-søgninger

Via Blogpatrol kan jeg se hvad folk har søgt på i Google (og andre søgemaskiner) som har fået dem ind på min weblog. Det er altid med en blanding af morskab og bekymret undren jeg ser på hvad der googles på og hvad der peger på min weblog. Der er naturligvis de indlysende, såsom mit navn eller emner som jeg har haft i overskrifterne, altså en masse relevante søgninger. Men der kommer flere og flere bizarre søgninger - nogle af dem helt ved siden af.

Læs videre: "Mærkværdige Google-søgninger" »

04.10.2005

Nyt design

Velkommen til det nye design på Torben Sangilds weblog. Tak til Janus Moos for det!

Bær over med tekniske problemer i begyndelsen (fx er der forsvundet et par kommentarer og endnu værre: alle linjeskift i de gamle indlæg er forsvundet! Men det skal nok ordne sig på den ene eller den anden måde. Håber jeg.).

Snart bliver der tilføjet en præsentation af mig, ligesom links-sektionen trænger til en kraftig opdatering.

11.04.2005

Nyt på Det spekulative øre - Adorno, Descartes, Einstein og Nietzsche

Min intellektuelle weblog Det spekulative øre skal ikke glemmes, derfor her en opsummering af de seneste poster:

Jeg har skrevet om Descartes og Adorno som essayister, og om hvordan Descartes stilistisk er tættere på Adornos ideal end Adorno tilsyneladende vil indrømme.

Jeg har skrevet om hvad Adorno egentlig mente med sin mest berømte (og ofte misforståede) oneliner om poesi efter Auschwitz.

Einstein bliver forsvaret mod omklamring fra relativister og analogister.

Og endelig husker jeg på at Nietzsches mest berømte oneliner "Gud er død" ikke kan bruges som bevis for sækulariseringens sejr, sådan som det ellers ofte forekommer i studenteropgaver og brede idehistoriske penselstrøg.

Det foregår altsammen på Det spekulative øre

01.03.2005

Fem spørgsmål mere

Tornfuglen har genoplivet den gamle tradition med at stille mig fem spørgsmål. Det var noget alle bloggere gjorde i 2003 (jeg fik stillet spørgsmål to gange, se her og her), men som vi så har glemt alt om siden, hvilket egentlig er synd. Nogle gange er det godt at få nogle spørgsmål man aldrig selv ville have stillet sig. Og det kan man roligt sige at Tornfuglen har gjort! At der er byttet om på proceduren, således at han kontaktede mig for at stille spørgsmål kan jeg ikke se noget problem i. Det må vel kunne gå begge veje.

Det virker som om han har en dagsorden der handler om virkelighed, iscenesættelse og paranoia. Og det ville være i god tråd med hans egen blog. Her er de fem spørgsmål og mine svar:

Læs videre: "Fem spørgsmål mere" »

24.01.2005

Forpremiere på Det spekulative øre

Jeg har længe barslet med et supplement til denne weblog - en intellektuel weblog hvor jeg kan skrive mere eller mindre akademisk om emner der kun interesserer få mennesker. Den har ligget der længe og hedder Det spekulative øre. Du skal være velkommen til at kigge forbi og også at kommentere. At jeg kalder det en forpremiere skyldes mest at jeg venter på det endelige design fra min IT-guru, Janus. Men nu har jeg smidt den første liberalismekritik-bombe derovre, så jeg vil åbne ballet med det samme. De andre indlæg handler om Det spekulative øre, Adornos syn på weblogs, maleren Mantegnas mærkelige ansigter, Thomas Kuhns videnskabsteori og Platons foregribelse af Freud. God fornøjelse!

21.11.2004

Tilbage i bedre form

Så er der kommentarer igen, og nu er MovableType blevet opdateret!

Den foreløbige løsning på Spam-problemet er at man nu skal indtaste et bogstav i kommentarfeltet (følg instruktionen) for at bevise at man er et menneske og ikke en ond spam-robot.

Deltag gerne fx i debatten om kulturradikalisme nedenfor!

11.11.2004

Kommentarer igen

Så er der igen åbent for kommentarer her på bloggen efter et voldsomt angreb af spam-kommentarer.

02.09.2004

Opsummering af Kastberg-diskussionen

Diskussionen om Kastberg her på bloggen er gået helt amok, idet der i skrivende stund er 190 kommentarer til dette indlæg, hvilket er rekord [programmet kan åbenbart kun vise de første 174, men der blev skrevet flere]. Til gengæld består det meste af det af gentagelser med variationer og jeg tror kun at det er de deltagende der følger med længere. Derfor vil jeg nedenfor forsøge at opsummere hvad uenigheden går på - uden at gå ned i hvem der har hvilken retorik og hvem der har misforstået hvem. Jeg forsøger således også at fremstille Trines standpunkt loyalt.

Læs videre: "Opsummering af Kastberg-diskussionen" »

30.07.2004

Liberalisme-diskussion

Det begyndte med en post om doping, men denne diskussion er i stedet kommet til at handle om liberalisme. Den foregår indtil videre mellem ultraliberalisten Lars Hvidberg og jeg, som forsvarer velfærdsstaten - og en (demokratisk) stat i det hele taget.

Mens Lars i lang tid har diskuteret med de andre liberalister på Liberator.dk, så er jeg ikke vant til diskussionen, og det er min plan når jeg får tid at skrive nogle teser imod liberalismen, som vil være mere grundlæggende og gå på liberalismens begreber om frihed, individ, stat, marked og frivillighed. Indtil videre er der kun mine intuitive svar på Lars' argumenter.

23.06.2004

Grosbøll- og Coetzee-diskussionerne

Der er gang i to intense diskussioner her på bloggen.

Først og fremmest Grosbøll/folkekirke-diskussionen, der har rundet de 50 debatindlæg og som har været omkring diskussioner om videnskab og subjektivitet, bekendelsesskrifterne, teismens alternativer, religion som psykose etc. Den blev sat i gang af at jeg mener at Grosbølls fyring logisk set er folkekirkens endeligt.

For det andet den mere akademiske diskussion om voldtægt (eller rettere: reaktionen på voldtægt) i lyset af Coetzee, Deleuze og Adorno. Den har også været vidt omkring: helte i filosofien, glæde og fortvivlelse, Dogville, Festen og meget andet. Den blev sat i gang af jeg kritiserede Alexander Carneras ide om at resignation frem for vrede er den rette reaktion for et offer.

Da jeg elsker diskussioner (i hvert fald så længe de bliver ført nogenlunde sagligt og i en høvisk tone) glæder det mig at kunne lægge rammerne om disse, ligesom jeg naturligvis deltager aktivt.

Lad mig nævne to andre omfattende diskussioner tidligere i denne blogs liv:
Dogville-diskussionen, der stadig står som en fantastisk kilde til hvordan denne film kan forstås.
og
Kreationisme-diskussionen, der i positioneringer kan minde lidt om Grosbøll-diskussionen, bortset fra at der her var vaskægte fundamentalister på banen. (Det kan til stadighed undre mig at der findes den slags i et nogenlunde oplyst samfund).

27.05.2004

Søgninger

Folk søger på de mærkeligste ting på Google og andre søgemaskiner. Jeg tjekker ind imellem hvad der er blevet søgt på af folk som er kommet videre til min weblog, og her er et par eksempler fra den seneste tid:

Luftfugter [meget hyppig]
Bryllup [meget hyppig, ofte kombineret med ”tale”, ”forside”, ”traditionelt” el.lign. Det bemærkelsesværdige er at min weblog kommer meget langt nede på søgningen, så de har virkelig været ihærdige]
Thomas Michelsen har ret [??? – altid? er det dig selv, Thomas?]
Må man ligge musik på nettet regler [stavefejl inkluderet]
Hader country western
Kæmpe lem [??? – jeg kan slet ikke se at min weblog skulle markere sig særligt her, om end det kunne betragtes som smigrende...]

Nu hvor jeg har nævnt disse søgninger er det naturligvis selvforstærkende, idet webloggen så kommer højere op i rank når der søges på disse ord. Men det må man tage med...

Nigritude Ultramarine

21.05.2004

Highlights

Der er mindst én ulempe ved weblog-formen når nu man som jeg ikke skriver dagbog, men snarere små essays og kommentarer og diskussionsoplæg. Ulempen er naturligvis at de ældre indlæg forsvinder og glemmes, selv om de egentlig ikke har mistet deres aktualitet. De kan ganske vist hentes frem i månedsarkiverne ude i menuen, men hvem gør det?

Da denne weblog nu er over et år gammel kan jeg passende samle lidt op på de mere mindeværdige indlæg og diskussioner.

Det har jeg så gjort her på min hjemmeside (klik)

Der ligger så mere stabilt nogle links til fx den indgående Dogville-diskussion, meningen med livet, skabelsen, busstoppestedet og mange andre udødelige emner...

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2