Kategori-arkiv: Quiz

Forsiden

07.08.2008

Sensommerquiz: Gæt et album

Nu da folk er ved at være tilbage fra ferie, kunne det måske være på plads med en rask lille sensommerquiz. Denne gang skal man gætte titlen på et album, som har betydet meget for mig i min gymnasietid, selv om jeg aldrig har mødt andre mennesker, der havde pladen. Det er virkelig god og original musik, og jeg bliver stadig grebet hver gang jeg hører den.

Belært af de tidligere quizzer her på bloggen, som alle er blevet besvaret i løbet af få timer, sætter jeg nu sværhedsgraden yderligere i vejret. Den som kender og kan gætte denne plade har så sandelig fortjent præmien - og min respekt. Præmien er – som altid – at man må udstikke et emne, som jeg er tvunget til at skrive et indlæg om. Jeg bestemmer til gengæld længden og vinklen på indlægget. Og ja, jeg har stadig et hængeparti med præmien fra forrige quiz – jeg skal nok se at få skrevet det essayfragment om et dyr hos Adorno; jeg lover. Men nu til de spor, som måske kan hjælpe dig til at komme med det rigtige svar:

1. Der er tale om en mini-LP med seks numre fra midten af 1980’erne. Bandet er britisk, og dette er efter min mening deres kunstneriske højdepunkt.

2. Før udgav de en EP med 4 numre, som det aldrig er lykkedes mig at få fat i (og derfor kan jeg så ikke med sikkerhed udtale mig om det kunstneriske højdepunkt alligevel). Senere udgav de et album, som fik større opmærksomhed, men som bare ikke rummede samme galskab som dette.

3. Stilen er gakket i både tekst og musik. Det er en slags popmusik, men meget skæv og eksperimenterende, fuld af dissonanser, især i bassen, som faktisk næsten er det bærende instrument. Jeg kender ingen andre der laver basfigurer af denne type uden for impro-avantgarde-sammenhænge. Desværre. For det er sublimt når det kombineres med poppede sangstrukturer. Teksterne er satiriske, fulde af ordspil og meget britiske.

4. Selv om ingen kender bandet i Danmark, var det stort i Storbritannien, og albummet har faktisk været placeret meget højt på de britiske hitlister (mod alle odds), ligesom bandet har været på forsiden af de store engelske musikmagasiner. Singlen fra albummet har en titel, der er et dyr, men dette dyr nævnes ikke i teksten, der blandt andet består af en lang række paradokser. Et af de andre numre blev endnu mere kendt, på grund af en live-optræden på TV.

5. Skæbnen ville at et galleri i det indre København i år har udstillet et britisk maleri, der citerer både to linjer fra singlehittets tekst og selve albummets titel. Billedets titel er bandets navn.

Nå, det er nok så svært at du må give op og vente til der kommer flere hints. Jeg skulle mene at en blind Google-søgning ikke rækker. Jeg vil give cirka et nyt hint i døgnet fra nu af, så længe pladen ikke er gættet. Og disse hints vil gøre det lettere end det er nu. Men det bedste ville være hvis en af denne blogs læsere simpelthen kender albummet og derfor kan gætte det uden videre hjælp. I så fald vil jeg insistere på at vi mødes, sætter pladen på og flipper ud.

24.02.2008

Vinter-quiz: Liget uden hoved

Det er så småt ved at blive en tradition her på bloggen at jeg laver et quiz-spørgsmål pr. årstid, hvor præmien er at man kan udstikke et emne jeg skal skrive om. De andre gange er det rigtige svar kommet ret hurtigt, så jeg vil sørge for at det denne gang bliver svært. Tror jeg nok.

I skal gætte en roman, som jeg citerer fra nedenfor i den danske oversættelse. Hovedpersonens seksårige datter kommer løbende med et chokeret udtryk i ansigtet:

Jeg missede med øjnene og rystede på hovedet, endnu ikke vågen. "Hvad er der, Diana?"
Hun lod sig falde ned på bagdelen ved siden af mig og gispede efter vejret. "Far, du skal komme".
"Hvad er der? Hvad er der galt?"
"En mand, far!"
"En mand? Hvor?"
"Han er i stalden."
"Åh nej, ikke endnu en gæst!" stønnede jeg.
"Nej, ikke en gæst" sagde hun og tog en dyb indånding, hvorefter hun rynkede panden eftertænksomt. Senere undrede jeg mig over, hvordan hun kunne være så rolig og alvorlig. Hvorfor løb hun til mig og ikke til sin mor? Hvordan kunne hun lade være med at skrige efter det, hun havde set? Det var mit blod i hende, afgjorde jeg, den altid nysgerrige og altid rolige og besindige opdagers blod.
"Hvem er så denne mand?"
"Det ved jeg ikke, far!"
"En fremmed?"
Hun trak på skuldrene og rakte armene frem i en afmægtig gestus. "Jeg ved det ikke."
"Hvad mener du? Enten kender du manden, eller også kender du ham ikke."
"Jamen far, jeg kan ikke sige, om jeg kender ham, eller om jeg ikke kender ham!"
"Og hvorfor så ikke?" spurgte jeg irriteret.
"Fordi den stakkels mand ikke har noget hoved, far!"

Ja, den var svær, regner jeg med. Jeg giver ikke nogen bonusoplysninger med mindre der ikke kommer nogen rigtige svar i løbet af de næste par døgn. Så vil jeg give nogle hints, som burde lede til det rigtige svar. Altså: hvilken roman af hvilken forfatter? Præmien er at vælge et emne jeg skal skrive om.

04.09.2007

Efterårs-quiz: gæt en sang

I sommers fandt jeg på at lave en quiz hvor præmien var at vinderen måtte udstikke et emne som jeg skulle skrive et indlæg om. Det var sjovt, så det gør jeg igen. Gæt løs ved at skrive dit bud i kommentarfeltet. Den første der skriver det rigtige svar har vundet.

Denne gang er det et musiknummer der skal gættes. Vi skal have titlen på nummeret.
- Det er en single fra 1969, men min yndlingsversion er live-versionen fra mange år senere.
- Denne live-version er på et album med samme band, men nu med en anden guitarist/sanger end ham som oprindeligt lavede nummeret.
- Nummeret er i lange stræk instrumentalt med guitar i front. Den sungne melodi er kort og simpel.
- Teksten handler bl.a. om tykkelsen af jeg’ets ben.

Mere vil jeg ikke give nu. Hvis der ikke kommer nogen rigtige svar i løbet af de næste par dage vil jeg supplere med bonus-info, så vend tilbage hvis du mener du har en chance men lige mangler det sidste.

16.07.2007

Sommer-Quiz: Varmerulle

Nu må det være tid til en lille sommerquiz. Nedenstående billede stammer fra en by jeg har været i for nylig. Dér findes skiltet "Nørrebros elektriske varmerulle", som kunne være titlen på et digt af Jens Blendstrup.

Varmerulle.JPG

Quizzen går ganske simpelt ud på at gætte (eller evt. vide) i hvilken by skiltet befinder sig.
Præmien er immateriel: man får lov til at udstikke et emne som jeg skal skrive et indlæg om her på bloggen. Præmien går til den der først gætter rigtigt i en kommentar til denne post. Konkurrencedeltagelse er naturligvis udelukket for dem jeg var i byen sammen med...
Hvis det går trægt vil jeg efterhånden give hjælpeoplysninger, men først kun disse bonusinfo:
- Byen ligger ikke på Sjælland
- Efter kommunesammenlægningen har kommunen ikke længere navn efter byen
- Inde i huset befinder der sig ikke længere en elektrisk varmerulle, men derimod en beværtning
- På byens torv befinder sig en dyrestatue til minde om den udenlandske diktator der i en periode opholdt sig der. Der hvor han boede er der nu en café opkaldt efter ham.

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2