23.11.2007

Hov, der gik lige et år der

Hvordan kunne det ske? Jeg faldt vist i søvn på sofaen, men nu er jeg ved at være klar igen. Ganske snart vil der igen ske noget her på bloggen.

03.10.2006

Sofa

En sofakartoffel er vel også en slags grøntsag.

16.09.2006

Holder vegetar-argumenterne?

Inspireret af en interessant diskussion jeg havde med en veganer, vil jeg lige sige hvad jeg mener om den slags. En af mine aversioner er folk der siger de er vegetarer – og så spiser de fisk! Siden hvornår regnes fisk for grøntsager? Kan de ikke bare siger: Jeg spiser ikke pattedyr og fugle.

Og hvorfor skulle man være vegetar? Er der overhovedet nogen god grund - altså udover at man har lyst til at leve på den måde?

De klassiske argumenter for vegetarianisme er:
- Det er forkert at slå ihjel
- Det er sundere
- Det er synd for de dyr, der bliver mishandlet af landbruget.

Læs videre: "Holder vegetar-argumenterne?" »

09.09.2006

Hækling flytter

Nu har jeg lavet en ny blog til min hækling. Det går jo ikke at hæklingen overtager denne blog helt. På min nye blog "På krogen" vil jeg præsentere de ting jeg er i gang med - og bliver færdig med. Jeg vil linke til de hotteste hækle-steder og til fede mønstre jeg finder på nettet. Med tiden håber jeg at andre hækle-manikere kommer frem af busken. Der er masser af strikke-blogs derude, men hvor er hæklerne?
Som lokkemiddel viser jeg her et billede af mit nyeste "værk". Opskriften kan findes her.

poncho.gif

01.09.2006

Uinteresser og aversioner

Inspireret af min mand har jeg lavet en liste over 10 af mine uinteresser. Det er vanskeligt helt at holde aversioner udenfor, men jeg har da forsøgt. Bare for at sætte mine uinteresser i perspektiv har jeg også inkluderet 10 af mine aversioner.

Mine 10 uinteresser:
Pension og pauselån osv.
Hvad der står i mit horoskop
Politiske intriger
At læse bøger blot fordi de er klassikere
Golf, tennis... ja næsten alt sport undtagen volley, håndbold og cykling
Skak
De store spørgsmål som ”hvorfor er der noget og ikke intet”
Musik uden vokal
Biler
Ballet

Mine 10 aversioner:
Folk der siger de er vegetarer, men spiser fisk
Troen på diverse okkulte ideer såsom astrologi, frenologi osv.
Kreationisme
Klokkespil
Religiøse, der mener at religiøse mennesker er bedre end andre mennesker
Salat der knaser, ikke fordi den er lækker sprød, men fordi det ikke er blevet skyllet ordenligt
Lugten af frisk knoldselleri
Orgelmusik
Røgfyldte lokaler
Slemme sprogbøffer

30.08.2006

Hæklet kunst

Check lige det her ud - hæklet kunst er helt klart på vej frem. Der er også noget hæklet kunst inde på Galleri Birthe Larsen i øjeblikket, men det er slet ikke af denne kaliber.

Brok!

Hvorfor kan folk ikke kende forskel på en cykelkurv og en skraldespand? Træt af at samle brugte servietter, slikpapir og flasker op. Et godt tip: skraldespande har sjældent hjul.

16.05.2006

Hættehuevæsenerting...amok!

WoW... check lige hvordan en hæklet hat også kan se ud!
En stor skam at jeg ikke har hattehoved...

Så måske skal jeg hellere slå mig på disse nytteløse men superherlige objekter.

14.05.2006

Hajer får også kræft

For noget tid siden var jeg til pubquiz og blev præsenteret for spørgsmålet "Hvilket dyr bliver aldrig sygt?" Som den biolog jeg er, grublede jeg over dette og overvejede om malariaparasitten kunne få en sygdom selv? De fleste dyr kan i det mindste blive inficeret af virus eller bakterier... så jeg var nysgerrig på quiz-masterens svar...

Han sagde "Hajen"...

Der er mere end 360 forskellige arter af hajer, så det er svært for mig at se "hajen" som ét dyr og derudover så tror jeg ikke på at det er muligt helt at undgå sygdom fuldstændigt for noget som helst dyr!
Og ganske rigtigt - en ganske kort søgning afslørede at ideen om at hajer ikke kan blive syge er en vandrehistorie - en urban myte. Den findes i forskellige versioner - oftest ser man det anført at hajer ikke kan få kræft - især de steder hvor de lever af at sælge hajbrusk til kræftpatienter.

Der er nogle stoffer i hajers brusk som potentielt kan have nogle interessante effekter på kræft, men ingen af de undersøgelser der er lavet indtil videre kan påvise nogen effekt af hajbrusk på kræft. Det kan være et sprøgsmål om dosis - i min klikken rundt fandt jeg en påstand om at man skal spise 2 kg hajbrusk om dagen, for at det muligvis kan have en effekt! Velbekomme.

En lille samling af folk der tror på myten:
"Men Hajer kan ikke få kræft da deres T-celler er meget stærke og dræber kræft celler med det samme." (Bruger på hjemmesiden "Selvet")
"Hajer er unikke blandt havets dyr: De får sjældent eller aldrig cancer." (Artikel på Helsenyt.dk)
"- Hajer og rokker er de eneste dyr, der ikke kan få kræft." (Side med parat"viden")

15.04.2006

Et par seje hæklelinks

Monster-hækling... hvorfor hækle sjaler og hatte, når man kan hækle terroristiske tomater? Eller andre bizarre sager. Hun har også en blog.

Vildt mange gratis mønstre på "Crochet pattern central"- alt kan hækles!

Et online-magasin om hækling.

Og check også lige det her hæklemagasin ud - der er nogle rimeligt nifty mønstre - men gratis er det ikke. Der er dog nogle få gratis-mønstre til download.

Seneste kommentarer

Dette er ikke et offentligt debatforum, men min private blog, så opfør dig venligst som gæst. Hvis du vil skrive en kommentar kan du enten klikke på linket lige under den post du vil kommentere - eller på postens link her (du kan skrive din kommentar nederst på siden):
Powered by Movable Type 3.2