« Michael Kastberg slår til igen! | Forside | Bør Serasee fjernes fra hylderne? »

Kræftens bekæmpelse og alternativ behandling

Halvdelen af alle kræftpatienter bruger alternativ behandling selvom det i de fleste tilfælde ikke er dokumenteret at det har nogen virkning. Nu har Kræftens Bekæmpelse åbnet for diskussionen om alternativ behandling.
Deres politik er at de ikke vil anbefale nogen behandling uden den har en dokumenteret effekt - det lyder ret fornuftigt i mine ører.
Dels informerer og rådgiver de om alternativ behandling på deres hjemmeside og dels vil de sætte forskning i alternativ behandling i gang. De afholder også seminarer om hvordan man kan finde vej i den alternative behandlingsjungle.
Det virker som en meget fornuftig vejledning der fokuserer på dokumentation, dokumentation, dokumentation! Også bivirkninger og lignende er nævnt.
Den vejledning man får her hos Kræftens Bekæmpelse er allerede klasser over det Vifab tilbyder - deres hjemmeside er endnu kun er et katalog over hvilke alternative behandlinger der findes og hvad filosofien i det er. De bringer INTET om hvorvidt behandlinger virker.
Fornuftige folk derinde på Kræftens Bekæmpelse!

Kommentarer

Det har du ret i! Vi må så håbe, at de ikke gør sig upopulære blandt folk flest, for mange er ikke lydhøre overfor kedelige, videnskabelige begrundelser. Og (nogle) kvaksalvere er gode til at indlemme "modstandere" i den store, stygge, verdensomspændende sammensværgelse, som forsøger at fortie alternative løsninger.

Jeg er meget enig med Torben. Desværre er der indenfor den alternative verden en tendens til at påberåbe sig "misforstået geni"-etiketten så snart kritiske spørgsmål finder vej til behandleren...

Jeg trænger til at møde voksne og ansvarlige mennesker i den alternative verden. Mennesker, som rummer ydmyghed overfor det de lever af.

Ja, de må da være der et sted. Kom frit frem!

Ja det undre dybt at der ikke er langt mere seriøse undersøgelser af det alternatives efekt.men omvendt er de etablerede heller ikke meget for at slippe penge til at der bliver lavet videnskabelige test. jeg hører selv til en af dem der tror på at akkupunktur i rigtig mange tilfælde er en god støtte før og efter en kemokur men betragter det ikke som et mirakelmiddel.
Kirsten

Skriv en kommentar

Seneste kommentarer

Dette er ikke et offentligt debatforum, men min private blog, så opfør dig venligst som gæst. Hvis du vil skrive en kommentar kan du enten klikke på linket lige under den post du vil kommentere - eller på postens link her (du kan skrive din kommentar nederst på siden):
Powered by Movable Type 3.2