« Miraklernes tid er endnu ikke forbi | Forside | Naturmedicin og truede dyr »

Farlige "naturcremer" mod eksem

Mange foretrækker at købe naturmedicin... det er ligesom mere naturligt og har færre bivirkninger. Yeah right. Rettere sagt er naturmedicinen ofte ikke særligt godt KONTROLLERET for om der er virking eller bivirkninger.
Et grumt, grumt eksempel er nogle "naturcremer" mod eksem. I England testede et forskerteam 24 forskellige naturcremer som mennesker med eksem brugte. De 20 af dem indeholdt binyrebarkhormon - kortison. Og det virker! Det er bare netop det hormon mange med eksem prøver at undgå fordi man ved at det har bivirkninger. Binyrebarkhormon er også det lægen kan tilbyde mod eksem og det er det eneste der kan fjerne eksem på meget kort tid. Det har bare de bivirkninger at huden bliver tyndere og kan blive endnu mere ødelagt hvis man bruger det meget. Hormonet kan også hæmme væksten og forstyrre hormonerne i kroppen. På naturcremerne stod der intet om indhold af cortisol. Cremerne blev købt gennem naturterapeuter og urteklinikker.
Så pas på derude - hvis en naturcreme virker alt for godt er det nok fordi den indeholder binyrebarkhormon.

Skriv en kommentar

Seneste kommentarer

Dette er ikke et offentligt debatforum, men min private blog, så opfør dig venligst som gæst. Hvis du vil skrive en kommentar kan du enten klikke på linket lige under den post du vil kommentere - eller på postens link her (du kan skrive din kommentar nederst på siden):
Powered by Movable Type 3.2