« Dårlige "argumenter" | Forside | Blogs/aviser »

Jamen, han har jo ikke noget tøj på!

Dan, Trine, Mette og Lotte er meget vrede på mig fordi "jeg tager håbet fra kræftpatienter" ved at kritisere Michael Kastberg.
Det har ikke været særligt behageligt at opleve den fjendtlighed og jeg har tænkt meget over det - hvad der gik galt i kommunikationen, hvorfor jeg ikke kunne forklare dem hvorfor jeg netop synes det er vigtigt at pointere at Michael Kastberg misinformerer om kræft - at hans teori er lodret forkert.
Så jeg overvejede en tilsvarende situation... hvad nu hvis man havde købt et fjernsynsapparat som man egentlig var meget godt tilfreds med og man så ugen efter kunne læse i Tænk og Test at det var noget bras...
Ville man så blive vred på Tænk og Test? Eller ville man blive vred på den der solgte én apparatet? Eller på sig selv over at have købt det? Og hvad ville være mest rimeligt?
Det jeg prøver at sige er at jeg synes jeres vrede er rettet et forkert sted hen. Det er meget muligt at jeg "tager håbet fra kræftpatienter", men så ret dog i stedet vreden mod den der gav det falske håb!
For at tage et andet eksempel: I eventyret "Kejserens nye klæder" ... hvem er da skurken? Er det kongen? Er det folket der er for flove til at sige noget? Er det skrædderne der bilder ham noget på ærmet? Eller er det barnet der råber: "jamen, han har jo ikke noget tøj på!"?
Dette skal ikke ses som en opfordring til at vende jeres vrede mod Michael Kastberg - I burde efterhånden have fået nok afløb for den her.

Kommentarer

Nu er håb noget mærkeligt noget...
Er det bedre at håbe forgæves end at være nøgternt pessimistisk?

Ja, det er et godt spørgsmål. Men der er heller ingen grundt til at være nøgternt pessimistisk... man kan nøjes med nøgternt realistisk.
Det er et spørgsmål det optager mig meget... og jeg er kommet frem til den holdning at det er bedre at se realiteterne i øjnene og få det bedste ud af situationen fremfor at spilde sin dyrebare tid på at løbe efter fantaster...
Og der er også mange andre gode grunde til at kritisere alternativt fup. Se her.

Jeg har læst hele denne debat om Kastberg. Jeg synes den er utrolig interessant, men jeg savner hans svar på dine absolut fornuftige og realistiske spørgsmål.
Jeg må sige, at du er en pige med ben i næsen, men desværre blev det vel mere mudderkastning end en fornuftig debat. Jeg savner i hvert fald stadig hans svar på dine velformulerede spørgsmål.
Forøvrigt arbejder jeg for en nærradio, så jeg er da frisk på at medvirke til en reportage om problematikken.

Jeg synes det er rigtig godt gået, den debat du har skabt. Jeg har tilladt mig at linke direkte til den, jeg håbet det er ok - ellers siger du bare til. Du kan se min kommentar på http://hansi.smartlog.dk

Du må hjertens gerne linke! :-)
God idé med en reportage - jeg er frisk!

Skriv en kommentar

Seneste kommentarer

Dette er ikke et offentligt debatforum, men min private blog, så opfør dig venligst som gæst. Hvis du vil skrive en kommentar kan du enten klikke på linket lige under den post du vil kommentere - eller på postens link her (du kan skrive din kommentar nederst på siden):
Powered by Movable Type 3.2