« Harry Potter-satire over det okkulte | Forside | Sletter meningsløs debat »

Edderkopper, navne og ord i Harry Potter

Forfatteren til Harry Potterbøgerne kan ikke lide edderkopper - det er især tydeligt i anden bog hvor edderkopperne spiller en stor rolle. Og hun har heller ikke helt check på edderkoppers biologi. Fx skriver hun at de har seks ben og at de "klikker med deres giftkroge og kæber" og "rasler med kløerne". Selvfølgelig er det ikke helt normale edderkopper - de kan fx tale. Otte ben har edderkopper og de taler ikke med byttet før de slår det ihjel - så det var heldigt for Harry Potter og Ron at det ikke var rigtige kæmpeedderkopper!
Der er også andre fejl i bøgerne, men mange af dem er dog rettede i nyere udgaver.
Navnene er noget helt specielt i bøgerne - pudsige og sjove når man kan en smule latin og der er da også steder på netttet hvor man kan få forklaringen på de navne og ord der forekommer i Harry Potter bøgerne
Og så er der film-Harrys officielle side med fjollede spil og meget grafik - og trailer til den nye film!

Kommentarer

Herhjemme i Frederikssund er jeg den officielle edderkoppedræber. Det er specielt de store edderkopper, som vi kan høre når de går, som familiens kvindelige medlemmer ikke kan lide.
Det værste er hvis min ældste datter har set en stor edderkop i sin seng - og vi ikke kan finde den....

Forresten hedder min farbror Søren. ;-)

Jeg tænkte godtnok på det, med det efternavn! :-)

Skriv en kommentar

Seneste kommentarer

Dette er ikke et offentligt debatforum, men min private blog, så opfør dig venligst som gæst. Hvis du vil skrive en kommentar kan du enten klikke på linket lige under den post du vil kommentere - eller på postens link her (du kan skrive din kommentar nederst på siden):
Powered by Movable Type 3.2