« Akupunktur er ueffektiv til rygestop | Forside | Paul Lee - a quackbuster »

Missing link - en mediebøf

De kristne friskoler skal selvfølgelig have lov til at sige, at Darwins lære er hypotese blandt andre, og mig bekendt er der stadig noget, der hedder »the missing link« i den hypotese. Det burde der ikke være nogen, der kan hidse sig op over, siger Søren Krarup.
Citat fra Kristeligt Dagblad.

Svar: Jo det er der faktisk mange der kan hidse sig op over. Evolutionsteorien ("Darwins lære" er et udtryk der antyder at biologer stadig læser det Darwin skrev, det er sjældent tilfældet, der er kommer nyere og bedre bøger siden) ... Evolutionsteorien er IKKE bare en hypotese blandt mange.
Den har for længst bevæget sig fra hypotese-niveau til teori-niveau og er en ret velunderbygget og gennemtestet teori ovenikøbet. Og der findes intet andet videnskabeligt alternativ! Men masser af religiøse.
Alt det her med "missing links" er en kæmpe medie-bøf. Selvom der "mangler" fossiler og vi ikke kan gøre rede for hvert et lille skridt igennem 4-5 milliarder års naturhistorie, så er teorien ikke gennemhullet af den grund. Et missing link eller millarder af dem ændrer ikke på det faktum at evolutionsteorien er den teori der bedst forklarer den natur vi lever i og er.
Et hul i fossilhistorien er ikke det samme som et hul i en teori. Der er ingen huller i evolutionsteorien.

Kommentarer

Det er da utroligt hvad Søren Krarup kan få sig selv til at sige. Godt at give ham og Kristeligt Dagblad tørt på!
Dog er det vel også på sin plads at spørge, hvordan man kan formidle Darwinismens moderne efterfølgere på en måde, så "vi almindelige mennesker" kan forstå det. Det kunne fx. være ved at være lidt mere ærlige, når man kommer med DNA-kortlægninger og sige, at ok - nu kender vi strukturen, men vi ved endnu ikke, hvordan et levende væsen udnytter DNA til at skabe organismens strukturer.
Eller måske ved at fortælle, som Per Christiansen i dag i radioen, om dinosaurernes forskellige størrelser, om fuglene af i dag, om forskningen i artsforskelle. Han fortalte at man forsker i at forstå hvordan en krop ændrer sig, når den - som på Galapagos øerne - p.g.a. færre eksterne fjender har mulighed for at blive større.

Ja, Per Christiansen er en glimrende formidler og jeg vil snart høre udsendelsen hvor han er sommergæst og fortæller om dinasaurer og videnskab

Men Sidsel,
det er stadig en teori - indtil vi har noget bedre - hvis vi får det. Ja bunken af "evidence" er stor. Jeg er overbevist. Men...
Andre mennesker har lov til at tro noget andet. De har lov til at tro noget der får os andre til at himle, og de har endog lov til at lære deres børn det.
Sådan er det vist i et demokrati.
Ikke alle mennesker tager videnskaben ligeså alvorligt som andre.

Vi skal vel ikke have et videnskabstyranni?

Eller?

Hej Gunnar

Folk har lov til at tro hvad de vil, men nej der er faktisk ikke helt frit valg mht hvad man lærer sine børn. Vi har undervisningspligt i Danmark og der er visse krav til hvad børn skal lære for at kunne begå sig i et demokrati. Derfor lukningen af diverse religiøse skoler der ikke lever op til undervisningsforpligtigelserne.
Jeg mener man bør lære børn forskellen på videnskab og religion og derefter kan de selv tage stilling til hvilket verdensbillede de vil anonnere på.
Det er vigtigt at undervise i videnskab i de videnskabelige fag og så kan man tage fat i det religiøse i den del af skoleskemaet.

Det jeg forsøger at sige er at man godt må lære sine børn kreationisme. Man skal så også lære dem om evolutionisme. Så kan man fortælle dem hvad man selv tror på. Det er ikke forbudt.
Du må bare ikke holde evolutionsismen "hemmelig" for dem. Det er vist godt nok.
Jeg skriver blot at folk gerne må lære deres børn kreationisme. Det er jeg ret sikker på at de må. Jeg ville da også være chokeret hvis andet var tilfældet. Vi har jo faktisk en statskirke (selvom vi ikke vil indrømme det) - der tror på Gud. Det er ikke en klub jeg nogensinde har været medlem af, men sådan ligger landet altså.

Skriv en kommentar

Seneste kommentarer

Dette er ikke et offentligt debatforum, men min private blog, så opfør dig venligst som gæst. Hvis du vil skrive en kommentar kan du enten klikke på linket lige under den post du vil kommentere - eller på postens link her (du kan skrive din kommentar nederst på siden):
Powered by Movable Type 3.2