« Kastberg igen-igen | Forside | Kastberg i BT »

Husk at se Operation X!

Det er i dag. 'Operation X' i aften kl. 20.00 på TV2 - her bliver parasitterne afsløret som rent tankespind! Nok virker det som et vældigt sensationslystent program, men mon ikke det alligevel bliver tankevækkende TV.
Efter sigende har journalisten både udgivet sig for patient overfor danske behandere (bl.a. Michael Kastberg) og ladet som om han var behandler overfor Hulda Clark-organisationens præsident i Schweiz. Det skal der nok komme noget spændende ud af. Se det!

Kommentarer

Kære Sidsel....

Havde din kritiske hjemmeside dog bare været på nettet for 13-14 mdr. siden .... da min far fik konstateret Lever og Lungekræft, og jeg som fortvivlet søn overtalte ham til at prøve en Aravak kur! Dengang søgte jeg efter de kritiske hjemmesider, der satte spørgsmåltegn ved kuren og teorien om parasitter, uden at finde dem.
Billederne i dag på TV2, er et rent flash back med for mig med Kastberg, reagensglasset tilsat farve der kommer i bevægelse ... og sidst med ikke mindst fjernsynskærmen med den skræmmende virkelighed! FUP OG FIDUS ... og jo vi købte os da til lidt håb - med den konsekvens at min far fik det meget dårligt af urterne, blev bange for at spise og efter kort tid blev ekstremt afkræftet. Efter knap fem mdr. sygdom døde han den 9/9-2003 i vores arme. Savnet er ubekrivelig ....

Det er mig i dag en gåde hvordan jeg kunne lade mig overtale af denne fup-mager... men til alle jer derude ... STOP manden der i sådan grad slår "plat" på folks dårligdom og forsøger at malke penge ud af dem i deres sværeste stund. (15.000,-)

Godt gået Sidsel ... håber du fortsætter kampen mod Kastberg (Helst til han er bag lås og slå)

Bare for en ordens skyld: Sidsel har faktisk ikke kommenteret programmet endnu. Det tror hun gør senere i dag.

Kære Carsten

Jeg blev også meget berørt af din fortælling. Og mit ærinde med denne side er netop at forsøge at forhindre oplevelser som det I var igennem. Det er jo ikke første gang patienter melder om bivirkninger ved Kastbergs urter, selvom Kastberg selv påstår at "alle kan tåle kuren".
Jeg har kommenteret programmet i en ny post!

Mvh
Sidsel

Først og fremmest til dig, Carsten. Ingen er immune over for fupmagere. Jeres forsøg på at hjælpe din far var i den grad forståelig. Naturligvis bliver man desperat, og de alternatives største styrke er deres evne til at virke overbevisende over for mennesker der er i yderste nød. Jeg sidder med tårer i øjnene (bogstaveligt talt) over din historie.

Jeg så kun sidste halvdel af programmet i går, men synes faktisk ikke det var særlig sobert. Selv om man er ude i reelt ærinde, så er der en række spilleregler der skal overholdes når man laver dokumentarudsendelser og de blev ikke overholdt her. Hvor var for eksempel de tilfredse klienter der utvivlsom har brugt metoden her? Tilrettelæggelsen mindede faktisk om den for mig meget kendte Fox-"dokumentar" om månelandingen, der også er tendentiøs, manipulerende og ensidig.

Uanset hvor meget fusk der er indblandet, så mener jeg emnet fortjener en mindre populistisk, mindre Ekstrablads-agtig tilgangsvinkel end tilfældet var i programmet.

Til dig, Sidsel; jeg har først lige fundet bloggen her og du er gået direkte ind på min hitliste. Dejligt at se at skeptikere råber op. Personligt tager jeg mine kampe mod dem der tror på astrologi og andre former for overtro når jeg møder dem - har aldrig været så systematisk som du.

Operation-X var dog et totalt useriøst program (ekstrablads journalistik af værste skuffe) med en selvpromoverende karikatur af en journalist, der ville gøre alt (Snyde, klippe totalt subjektivt og køre rundt i golfvogn med blinkende lygter) for at få skovlen under sine ofre. Et så alvorligt emne bør håndteres af seriøse folk med en mere objektiv tilgang. Bare fordi man giver folk kittel og læsebriller, har de ikke mere forstand af den grund, men der er desværre stadig folk der på den baggrund lader sig snyde og benove af det etablerede.
Spiegelhauer er en hån mod tænkende mennesker. Men TV2 har jo længe været fjernsynets pendant til BT og Ekstra Bladet.

Jeg er meget enig med dig Peter.

Tonen i programmet giver Kastberg en god mulighed for at fremstille sig selv som offer for mediehetz, og dermed dreje fokus væk fra det det drejer sig om: Snyd blandt alternative behandlere.

Peter

Ja jeg ved ikke om det er snyd, nogle behandlinger virker på nogle og ikke på andre, der er jo ingen garantier. Det etablerede sundhedsvæsen kan helbrede nogle og ikke andre, skal vi så sige at kemo og strålebehandling er snyd? Programmet her kan derimod skræmme nogle fra at søge alternativ behandling som måske kunne have være blevet hjulpet.
Jeg kender en der blevet hjulpet af Michael Kastberg, så vi er nok ikke helt enige. Jeg mener faktisk det ligner medie-hetz, se bare de sammenspiste kommentarer øverst oppe.

Undskyld de sammenspiste kommentarer er på en anden af Sidsels sider hvor de glæder sig og reklamerer for programmet.

Hej Peter

Tag kommentaren fra formanden i Schweiz - ved du ikke om det var snyd blandt alternative behandlere?

Hvad er det for sammenspiste kommentarer du henviser til?

Peter

Peter Staal->Hverken de mere anerkendte eller nogen andre giver så vidt jeg ved garantier for effekt. Men kemo og stråler har en dokumenteret effekt (hvilket altså ikke er ensbetydende med at alle helbredes, men at chancerne for helbredelse er betragteligt højere end uden behandling), hvilket ikke kan siges at være gældende for Kastbergs fremgangsmåde.

Som det er fremhævet flere gange, så er pointen ikke specielt om Kastbergs hjælp i visse tilfælde har hjulpet...'visse tilfælde' er generelt meget dårlig argumentation. I visse tilfælde er folk faldet ud af fly og har overlevet det; det betyder ikke at man ikke kan være temmelig sikker på at det er farligt.

Den væsentligste forskel mellem de alternative metoder og de mere etablerede, er at de etablerede er gennemtestede og at de, der praktiserer dem, er villige til at lade sig teste. At lade deres metoder komme igennem en benhård test der skal dokumentere at indsatsen hjælper og ændre praksis hvis det viser sig at den ikke gør. De alternative skyer almindeligvis den slags tests og fastholder deres teorier, selv når de er blevet gennemhullet.

Kommentarerne i denne tråd tyder i øvrigt ikke på at nogen er specielt benovede over programmet. Jeg er i hvert fald ikke. Uanset hvor enig jeg kan være i et budskab, så skal det bringes til torvs på en anstændig måde. Det synes jeg ikke det blev.

Kommentarerne under Sidsels overskrift: "AFSLØRINGENS TIME PÅ MANDAG! SE DET" virker meget begejstrede for det store program, der skal afsløre skurkene en gang for alle.
Men hvad er Sidsels og deres ærinde? at skræmme andre tilbage i folden hos det etablerede system, så ingen prøver andet end dette.
Aravak-kuren og andre kostkure skal jo ses som et suplement til sygehusvæsenet, og hvis kuren kan hjælpe nogle synes jeg det er fint.
Udtalelsen fra formanden i Schweiz var slem, og det lød umiddelbart som snyd af værste skuffe! men hvad var det han sagde på engelsk? De fleste læser jo de danske undertekster og opdager ikke forskellen, på den måde viste Spiegelhauer igen sin uhæderlighed, så jeg stoler ikke på noget der kommer fra ham, Trick blev oversat til fidus osv. så han har sikkert også klippet lidt og fjerntet ordlyden fra den rette sammenhæng.
Pinligt (hvis ikke afslørende) at Sidsel promoverer og læner sig op af dette program.

Jeg har på min weblog forsøgt at opregne hvad der var af kendsgerninger i et ellers poppet program. At Spielhaugen er popsmart skal nemlig ikke blive en undskyldning for ikke at se hvad der blev dokumenteret. Jeg citerer i øvrigt også formanden i min egen oversættelse fra den engelske ordlyd. Det han siger kan ikke bortforklares. Se her.

Sidsels ærinde har fra starten været oplysning. Se fx hendes 8 præcise spørgsmål til Michael Kastberg, som denne ikke vil svare på.

Jeg har ikke set Sidsels kommentarer til programmet. Er for resten helt ny på det her forum og kender overhovedet ikke Sidsel; synes bare området er interessant.

Uden at jeg altså kender Sidsel og på nogen måde kan stå som talsmand for hende, så virker det ikke på mig som om hun er ude på at skræmme potentielle brugere af alternative behandlingsformer, men derimod at hun hænger de alternative behandlere op på de ting de siger. At hun kritiserer deres metoder skarpt, men altid (i hvert fald det jeg har læst) høvisk og med mulighed for at svare igen. At hun kræver af behandlerne at de ikke kun sælger varm luft på flaske for egen vindings skyld, men faktisk kan producere noget der beviser at det de laver virker. Og virker bedre end kalkpiller. Det synes jeg er et meget rimeligt krav.

Ganske vist var programmet manipulerende, men de interviewede gjorde det jo også nemt. Michael Kastberg bestred ikke at han havde fundet parasitter i en falsk blodprøve og han forsvarede sig med 'at du jo selv kunne se dem'. Et argument der altså går ud på at det han viser os jo kun kan være sandheden og dermed er det bevist at han ikke snyder.

Personligt læser jeg undertekster (det gør jeg også når jeg ser danske udsendelser i udlandet) men forstår engelsk bedre end blot til husbehov og jeg lagde ikke mærke til at oversættelserne var tendentiøse.

jeg er blive snydt jeg har veret i et gulvlægger firma jeg har været der i 14 uger uden løn de syntes
jeg ikke er rigtigt. jeg havde heller ikke en ansættelseskontrat og de var kommune der fandt det til mig.
så sagde kommunen at jeg skulle være der i 3 mrd. på kontanthjælp det syntes jeg ikke man ka da jeg syntes at kommunen tager r.... på en som, i forvejen godt ved hvad jeg vil være.
jeg føler at kommunen bare for en billig arb.kraft af unge mennesker som, gerne vil vidre i livet så er det ikke særligt motiverende ikke at få en ordentlig løn.
kærlig hilsen
Nikki Schønberg

Skriv en kommentar

Seneste kommentarer

Dette er ikke et offentligt debatforum, men min private blog, så opfør dig venligst som gæst. Hvis du vil skrive en kommentar kan du enten klikke på linket lige under den post du vil kommentere - eller på postens link her (du kan skrive din kommentar nederst på siden):
Powered by Movable Type 3.2