« Kastberg - mere lovlig, men stadig pseudovidenskab | Forside | Ukritisk alternativinfo »

Kastberg og thebrevene

Jeg har stadig TV-programmet "Operation parasit" i frisk erindring. Heri afslørede de at Michael kastberg kan se parasitter i en tynd kop the, hvis bare den bliver præsenteret som en urinprøve.
Han egen forklaring på dette sære fænomen er at der skam er masser af parasitter i the (min forklaring er, at det han ser i sit fancy mikroskop snarere er krystaldannelser).
På hans nye hjemmeside kan man finde overskriften "Alm. te-breve rummer parasitter som Ascaris bekræfter Biologic Helseklinik"
Den fører læseren frem til en videnskabelig artikel med titlen: "The prevalence, intensities and risk factors associated with geohelminth infection in tea-growing communities of Assam, India"
- enten kan han simpelthen ikke forstå engelsk, eller også er der tale om endnu et forsøg på at få hans ideer til at fremstå som videnskab.
Via sin overskrift prøver han at få det til at se ud som om at det er theen der giver dem parasitter, at der skulle kunne være parasitter i en kop the, men i artiklen som han refererer står der følgende:
"When in the fields, regardless of defecation practices while at home, female tea-pickers had no option but to discretely defecate in the furrows between the tea trees. This environment of damp alluvial soil, shaded by tea trees, provides a perfect environment for development of geohelminth larvae and would constitute a significant source of infection and re-infection. The association between walking barefoot while out-doors and a higher prevalence and intensity of hookworm infection would be expected and explained due to the cutaneous penetration of larvae as an infection source."
Så det er altså ikke the-drikkeri der giver dem parasitter, men dårlig hygiejne i marken. Han har nok heller ikke lagt mærke til den metode de bruger til at finde ud af om folk har parasitterne: afføringsprøver.

Kommentarer

Det bliver altså stadigt vanskeligere at tro på han er i god tro, synes jeg. Han fjerner de ting fra hjemmesiden som er tydeligvis faktuelt forkerte og erstatter det i stedet med henvisninger til 'forskning' han tilfældigt er faldet over. Det lugter grimt af røgslør.

Hvad er det for resten blevet til med politianmeldelsen?

Enig.

Jeg har ikke hørt noget om nogen politianmeldelse af min person andet end fra Kastberg selv - jeg tror det har noget at gøre med at kritik ikke er ulovlig!
;-)

Tænkte nok det bare var et forsøg på at skræmme. Eller også tror han rent faktisk det er ulovligt når du påpeger at der er fejl i hans teorier.

Kastberg har flyttet sin side, så links virker ikke længere!

Skriv en kommentar

Seneste kommentarer

Dette er ikke et offentligt debatforum, men min private blog, så opfør dig venligst som gæst. Hvis du vil skrive en kommentar kan du enten klikke på linket lige under den post du vil kommentere - eller på postens link her (du kan skrive din kommentar nederst på siden):
Powered by Movable Type 3.2