« Træk et nummer | Forside | There can be only one »

7-9-13

Er numerologi ikke blot en mere kompliceret måde at sige 7-9-13 og banke under bordet på? 7-9-13 er jo også en form for talmagi... og så er det ovenikøbet billigere end at gå til numerolog.

Kommentarer

Er der ikke noget med at de tre tal har en helt speciel egenart indenfor - -er det kabbala det hedder, det der jødiske mystik, som numerologien vistnok nedstammer fra?

Nu har jeg lige researchet lidt på numerologi her til aften og jeg har fundet ud af at der er i hvert fald tre forskellige traditioner indenfor numerologi med forskellige tolkninger af tallene.

Der er Kabbalah, Chaldean og Pythagorisk... jeg ved ikke helt hvordan de skriver det på dansk, jeg har kigget på en engelsksproget side. Men en af dem kalder danske numerologer vist nok for esoterisk numerologi.

Jeg ved ikke noget om 7-9-13... men det ville da ikke undre mig at de havde en særlig betydning.

7 og 13 er ihvertfald primtal, og 9 er 3x3 (3 er et hellig tal stort set i alle kulturer..), men om det er baggrunden for talrækken 7-9-13, ved jeg ikke....

(De hedder pythagoræerne på dansk, altså sekten omkring Pythagoras, og det er dermed en "pythagoræisk" talmystik)

7-9-13 er efter sigende en blanding af bibelsk mystik (hvor 7 og især 13 er hellige) og så den nordiske mytologi hvor 9 vist var særligt helligt.

Se mere på
http://www.ateist.org/forum/printthread.php?Cat=&Board=frit&main=1981&type=thread

Et lille eksempel på hvorfor alternativ medicin, som er ineffektiv, ikke altid er harmløs:

http://oracknows.blogspot.com/2005/04/orange-man.html

/Søren

Skriv en kommentar

Seneste kommentarer

Dette er ikke et offentligt debatforum, men min private blog, så opfør dig venligst som gæst. Hvis du vil skrive en kommentar kan du enten klikke på linket lige under den post du vil kommentere - eller på postens link her (du kan skrive din kommentar nederst på siden):
Powered by Movable Type 3.2