« Ud med kristendom - ind med religion | Forside | 7-9-13 »

Træk et nummer

Fra Lotte har jeg modtaget et link til en interessant artikel i Kristeligt Dagblad.
Her kan man læse at et stigende antal mennesker konsulterer en numerolog før de får deres børn døbt i kirken.
I artiklen står der at holdningen er at "det kan da ikke skade", men se her hvad andre mener om det!
Vha numerologi kan man finde sig selv...

Numerologer præsenterer sig meget seriøst på nettet (ligesom astrologerne) med ting som - test dig selv, hvilket tal er du? Når man vælger et tal kan man så læse hvordan man er.
Det kan også være mere udbygget og benytte sig både af fødselsdato og fulde navn. Ved at udfylde skemaet fandt jeg frem til
hvordan jeg er. Hvis jeg bliver gift med Torben og tager hans efternavn, er det godt for min evne til at føre ønsker ud i livet, men ellers kommer det ikke til at ændre alverden. Det er til gengæld ikke godt for min inspirationsevne og tro. (Hvilken tro står der ikke noget om, men måske kan de også forklare udfra ens numre, hvorfor man ikke tror på numerologi?)

Kommentarer

Man burde nok også informere forældrene om at få korriget prisen for deres numerologiservice så den passer til deres navn.

Mer klogskab:
http://alexanderband.dk/gammel/M/Msg47.html
http://alexanderband.dk/gammel/M/Msg48.html

P.S.:Du skal vist lige rette dit link.

Det er i øvrigt sjovt med numerologi. Det er så indlysende absurd at det er ufatteligt at folk tager det alvorligt.

Jeg har aldrig hørt en numerolog give bare den mindste smule forklaring på hvad teorien bygger på. Så det kunne være fint hvis der var en numerolog som lige forklarede hvad numerologien bygger på - hvilke studier ligger til grund for at der skulle være en sammenhæng mellem titalssystemet, det latinske alfabet og vores personlighed? Og hvordan er man nået frem til hvilke tal der så er hvilke personligheder?

Til gengæld har jeg en ide om at vægten af ens øreflipper er afgørende for hvor meget man spiser og hvorvidt man bor i andelslejlighed.

Jeg tror jeg vil udvikle denne ide og skabe en "ny viden" om mennesket. Og hvis du er skeptisk over for det er det bare fordi du er en sur rationalist der ikke vil se det som er lige for øjnene af dig: at øreflipper må have en funktion. De kan umuligt være tilfældige. Og herfra kan jeg så slutte til at min teori er rigtig. Jeg har lige testet den på mig selv, og den var 100% korrekt: jeg spiser meget og bor i andelslejlighed, og mine øreflipper vejer 17 gram hver (korrigeret, altså). A coincidence? I think not!

Peter du har ret der mangler de gode salgs ord. "gammel kineeesisk medicin" er ofte godt, især hvis man undlader at fortælle om hvad den gennemsnitslige levealder var i det gamle Kina. Måske burde salgsordet i stedet være "nyt svensk medicin".

Tilbage til numerologien:
Valget af talsystemets "hellighed" bliver sikkert begrundet med antallet af fingre (hvilket dog gør at numerologi for skovarbejdere ikke er en rutinesag).
Men alfabetet - hvad med det? Jo lokale tegn som Æ, Ø og Å er lidt af et problem, men sådanne korrigere man bare for, som man synes bedst (http://www.newastro.dk/Hvad_er/nummerologi.php) - eller som måske er nemmest hvis man gerne vil bruge engelske programmer. Men hvad med W? Det er ikke et dansk tegn og bør ikke indgå i rækkefølgen , hvis man skal måle den "danske" energi.
Hmmm...

Torben - du har jo set lyset - øroflippologi!! Det må være den nye vej frem!

Mit dilemma er: hvor meget skal jeg lægge til vægten af mine øreflipper, når jeg nu har fået dem piercet op til flere gange i min vilde ungdom?
Eller har det simpelthen påvirket min livsbane at jeg har fået fjernet væv fra øreflipperne?

Jeg tror, at numerologiens succes simpelthen udspringer af menneskers trang til at have en "facitliste" - og til at føle, at de har mulighed for at påvirke deres liv.

Verden er jo meget uoverskuelig, og svær at forstå og forklare, og så er det jo fedt at have numerologi/astrologi/religion/you name it til at "slå op i" og finde SVARET...

Og borer du i dem, er de jo alle sammen temmelig absurde - men jeg er da enig i, at numerologi hører til i den mere absurde ende...

:-) fra Liselotte

Ja kald mig bare en sur rationalist, men for at din teori skal have nogen som helst gyldighed skal du jo helst kunne henvise tilbage til enten de gamle grækere eller gamle mystiske asiatiske vismænd! For at en teori skal være gyldig skal den både være gammel og eksotisk. Desuden har du totalt udeladt ord energi og balance.

Nå, jeg ville egentligt bare henvise til en artikel om numerologi i Fyens Stiftidende den anden dag.
Link

Jeg bad mærke i at der er to officielle numerologi uddannelser i Danmark. Hva' faen betyder officielle? Jeg tror næppe man skal regne med SU.

peter

Jeg har haft fornøjelsen af at få lagt mit numeroskop, og det var da meget fornøjeligt. Det bedste ved den slags kvaksalveri er altid de højst underholdende undskyldninger når det viser sig at de ikke rammer noget som helst.

I mit tilfælde ramte hun noget dårligere end man burde have kunnet gøre med rene gæt og en smule fingerspidsfornemmelse, så der var mange fejlskud der måtte ignoreres, bortforklares eller fortolkes i retning af at virkeligheden var helt galt på den.

På intet tidspunkt blev det taget til efterretning at numeroskopet overhovedet ikke passede; det beskrev min personlighed dårligere end et tilfældigt ugebladshoroskop ville have gjort, det ramte ingen af de større begivenheder i mit liv, og de begivenheder det mente skulle have fundet sted, var aldrig sket - 1992 havde været 'et rigtig godt år'. Måske nok, men ikke for mig; min forlovede skred og fandt sig en ny, jeg mistede mit arbejde og efterfølgende mit hjem og absolut intet gik godt...det skyldtes så altså at der var noget særlig spiritualitet med netop tre 7-taller i løbet af et år, og det var åbenbart mere end jeg kunne klare. Intet af dette gjorde det fjerneste indtryk på numerologen, der klippefast i troen endte med at fortælle mig at hvis jeg ikke skiftede mit mellemnavn ville det være næsten helt sikkert at nogen i min nærmeste familie vil omkomme af kræft - en voldsomt ting at få stukket i næsen som nybagt far, og i øvrigt havde ALLE indlagte med hjerteproblemer lige netop mine tal. Heldigvis ville både min hustru og jeg have helt fantastiske 'wow'-tal som var helt amazing hvis vi fulgte den kloge numeroskops råd.

Men jeg hedder altså stadig

Jesper Thomsen - med uændret og som altid ubrugt mellemnavn

Jamen naturligvis kan jeg godt uddybbe øreflippologien. Den stammer ikke fra det gamle Kina, men fra indianerne, som jo er i pagt med naturen. På en totempæl i Upawwaqutsa nedskrev de hvad jeg betragter som grundlaget for øreflippologien, nemlig at de gentagende gange i drømmeagtige visioner påvirket af (naturlige) stoffer så øreflippen ("qatiqua") som jordens og livets hellige kerne. Og altså ikke blot det, men også som nøglen til sjælen ("chiquita") hvis man ellers forstår "at veje dens budskab".

Det har været ignoreret at dette skal forstås meget konkret. Hverken videnskaben eller den alternative medicin eller Ib Michael har taget dette skriftsted alvorligt, men de er jo også allesammen i lommen på Descartes og medicinalindustrien.

Jeg er glad for den interesse I har vist min metode, og jeg håber at dette kan bane vejen for ny indsigt.

I Politiken i går (26.april) var det på Bagsiden en artikel om en flok høns der havde forudsagt at DK ville få en Kronprins/kronprinsesesse i oktober 2005...
Måske var det også noget at udforske videre?

Kommentar til linket fra Lotte
[www.kristeligt-dagblad.dk/kirkeogtro/artikel:aid=249290 ] i Kristeligt Dagblad som handler om at folk tager deres unger til numeorolog inden de døbes:

I artiklen udtales der fra Dialogcentret: "En moderat overtro, som jeg vil kalde det, ødelægger ingenting". Jens Linderoth, som udtaler det, har da kun ringe (måske ingen?) kendskab til hvad Gud siger om overtro og det at dyrke andre guder og trosretninger.

Numeorologi ER overtro, men også barnedåben har sin oprindelse i et bedrag. Barnedåben er "opfundet" af den katolske kirke og der er INTET belæg for den i Biblen. Den katolske kirke er vævet ind et misk-mask af sandheder (fra Biblen) og løgn, og det er blandt andet disse løgne som den protestantiske kirke har overtaget og er sovset ind i idag - barnedåben, konfirmationen etc. Overtro og Guds ord KAN ikke existerer side om side. Både barnedåb, konfirmation og numeorologi er en sammenblanding af New Age, overtro, ubibelsk katolsk lære, hedensk religion etc.

Mvh Torben

Jamen Torben (som altså er en helt anden Torben end mig), hvordan kan du skelne mellem bibeltro og overtro?

Hvorfor er troen på hvad der står i Bibelen mindre overtroisk end numerologi eller Hare Krishna?

Hvordan kan noget så monologisk og krigerisk som "Dialogcenteret" kalde sig netop det?

Hvad er den rene tro? I Bibelen står der alt muligt om hvordan man skal behandle sine slaver og ofre okser; om at handicappede, nærsynede og folk som har defekte testikler eller hareskår ikke må nærme sig Guds alter; om at man ikke må klippe sig korthåret osv. - og andet vrøvl som du næppe lever efter. Men det er efter din mening Guds ord og ikke overtro? Og mere meningsfuldt end dåben? Eller har jeg misforstået noget?

Skriv en kommentar

Seneste kommentarer

Dette er ikke et offentligt debatforum, men min private blog, så opfør dig venligst som gæst. Hvis du vil skrive en kommentar kan du enten klikke på linket lige under den post du vil kommentere - eller på postens link her (du kan skrive din kommentar nederst på siden):
Powered by Movable Type 3.2