« Vi er blevet viet! | Forside | Kulturkristen »

Troen i tal

Ovre på Kentaurnet kan man læse en masse interessante resultater fra statistiske undersøgelser af danskernes tro og forhold til kirken.

Hele 60% af danskerne tror på at Jesus er guds søn!
Hvordan de så kan få det til at hænge sammen når kun kun 43% betragter sig selv som religiøse og kun 20% tror på en personlig gud...
Måske er det bare noget der sidder så godt fast efter indoktrineringen i folkeskolen, at det er et automatsvar? For hvordan kan gud have en søn, hvis han ikke eksisterer?

Kun 56% ville melde sig ind i folkekirken hvis det ikke bare foregik automatisk. 43% betragter sig selv som religiøse og kun 9% tror på den kristne ide om dom og opstandelse. Når man er medlem betyder det altså ikke automatisk at man er kristen, men måske blot at man er doven, gerne vil bidrage til kirkernes vedligeholdelse eller bare vil sikre sig et festligt rum til livets ritualer.

Nu har de vist desværre ikke spurgt danskerne om de tror på skabelsesberetningen (den skabende og opretholdende Gud), men til gengæld kan man læse at kun 3% af de engelske biskopper tror på skabelsesberetningen! Og en fjerdedel afviser også jomfufødslen.

For gode argumenter for adskillelsen af kirke og stat se ovre hos Torben

Kommentarer

Er det ikke blot endnu eksempel på, at mange danskere, der går rundt og kalder sig for kristen stortset ikke aner, hvad det er, at de bekender sig til.

Årh hvad! Mange danske familier har jo også lidt rod i deres famileforhold, så det kan vel ikke undre. Min kæreste er i øvrigt ivrig tilhænger af teorien om at Jesus var Herodes søn. Hørt den før?

"Hele 60% af danskerne tror på at Jesus er guds søn!
Hvordan de så kan få det til at hænge sammen når kun kun 43% betragter sig selv som religiøse og kun 20% tror på en personlig gud…"

Nej, det virker som en selvmodsigelse, men det kommer nok lidt an på, hvordan spørgsmålene er formuleret. Jeg tror for eksempel selv på, at Rudolf er julemandens rødnæsede rensdyr, men det betyder jo ikke, at jeg tror på julemanden!
Tilsvarende tror jeg på, at Rip, Rap og Rup er Anders Ands nevøer, at Niles Crane er Frasiers bror, og selvfølgelig at Jesus er Guds søn. Hvad skulle han ellers være? Hendes revisor?

Kirkefolket har altid været totalitært.
Seminarierne er udklækninganstalt for disse
mainstream-mellemlag i den nedre halvdel, mentalt og materielt.

Skriv en kommentar

Seneste kommentarer

Dette er ikke et offentligt debatforum, men min private blog, så opfør dig venligst som gæst. Hvis du vil skrive en kommentar kan du enten klikke på linket lige under den post du vil kommentere - eller på postens link her (du kan skrive din kommentar nederst på siden):
Powered by Movable Type 3.2