Kategori-arkiv: Diverse

Forsiden

23.11.2007

Hov, der gik lige et år der

Hvordan kunne det ske? Jeg faldt vist i søvn på sofaen, men nu er jeg ved at være klar igen. Ganske snart vil der igen ske noget her på bloggen.

03.10.2006

Sofa

En sofakartoffel er vel også en slags grøntsag.

16.09.2006

Holder vegetar-argumenterne?

Inspireret af en interessant diskussion jeg havde med en veganer, vil jeg lige sige hvad jeg mener om den slags. En af mine aversioner er folk der siger de er vegetarer – og så spiser de fisk! Siden hvornår regnes fisk for grøntsager? Kan de ikke bare siger: Jeg spiser ikke pattedyr og fugle.

Og hvorfor skulle man være vegetar? Er der overhovedet nogen god grund - altså udover at man har lyst til at leve på den måde?

De klassiske argumenter for vegetarianisme er:
- Det er forkert at slå ihjel
- Det er sundere
- Det er synd for de dyr, der bliver mishandlet af landbruget.

Læs videre: "Holder vegetar-argumenterne?" »

30.08.2006

Brok!

Hvorfor kan folk ikke kende forskel på en cykelkurv og en skraldespand? Træt af at samle brugte servietter, slikpapir og flasker op. Et godt tip: skraldespande har sjældent hjul.

13.08.2005

Vores kage

bryllupskagemail.jpg

Laber kage kreeret af Henriette og mig til en helt særlig og dejlig fest i sidste weekend! Før vi puttede marcipanroserne på lignede det mest af alt en skæv, bleg hat... med efter så det sgu da meget godt ud, og så smagte den ovenikøbet også godt. :-)
Tak for en god fest!

07.06.2004

Harry Potter-satire over det okkulte

Hurra - den nye Harry Potter film er snart på gaden (11. juni). Jeg er vild med bøgerne og filmene og glæder mig afsindigt. Min kæreste synes det er meget specielt at jeg på den ene side er stærkt kritisk over for alt muligt okkult og samtidig elsker Harry Potter-bøgerne som vrimler af sære væsener og magi.
Men selv inde i Harry Potters magiske univers finder man satire over det okkulte.
Professor Trelawney møder man i bind tre "Harry Potter og fangen fra Azkaban" som er den der skal ses i biffen ganske snart. Hun underviser i Spådom og er en karikeret, grinagtig figur med stemmeføring som et meditations/afslapningsbånd, røgelsespinde, dinglende armbånd og lette gevandter. Hendes undervisning i at spå i theblade, stjernernes placering (også kendt som astrologi) osv. er latterlig og Harry og Ron hader det især fordi Trelawney har det med at forudsige Harrys snarlige død i de fleste timer. Hendes indledningsreplik til klassen er: "Velkommen, hvor dejligt endelig at få lov til at møde jer i den fysiske verden"... Hermione er skeptisk overfor faget og protesterer, og Trelawney prøver at nedgøre hende med udsagn som: "Undskyld jeg siger det, min ven, men jeg fornemmer en meget sølle aura omkring dig".... og der går ikke længe før Hermione skipper det håbløse fag.
Det er en herlig parodi, som kun bliver endnu mere grinagtig af at befinde sig i en fortælling hvor undervisning i "Forvandling", "Magiske dyrs pasning og pleje", "Talmagi" og "Forsvar mod mørkets kræfter" osv er helt normale fag på skoleskemaet.
At elske et magisk univers er ikke det samme som at tro på det!

30.05.2004

Blogs/aviser

Nu har jeg blogget så tilpas længe at jeg er begyndt at blive irriteret når jeg læser avis - Hvor kan man skrive og læse kommentarer?
Læserbreve er så langsommelige...
Det kunne være dejligt hvis man lige kunne bede dem om at uddybe noget, spørge dem om hvad de mener med det skriver eller kritisere indlægget.
Kunne Iben Thranholm og Jesper Hoffmeyer ikke tage og få sig en blog?

04.04.2004

Forarget over støtte til reklamer

Jeg er dybt rystet over vores regering... de fjerner portostøtten fra fagbladene - et beløb på ca. 150 mio. Men så kommer det frem at de bibeholder støtten til at supermarkeder kan sende deres rædselsfulde reklamer ind af min brevsprække - noget der koster over 600 mio!!!!!
Skatteministeren udtaler til Politiken at det er vigtigt med de reklamer fordi så kan folk orientere sig og finde de billigste varer!!! Det er jo grotesk!! Jeg er så forarget... 600 mio - de kan da bare sende os alle sammen en check hvis de er så bekymrede for vores pengepung. Og supermarkederne skal nok blive ved med at sende deres reklamer ud selvom de ikke får penge for det længere - til glæde for miljøet og postbudene.
Det kan ikke være rigtigt at reklamer skal støttes - hvad i al verden har det med liberalisme at gøre??!! Og så skærer man på den demokratiske debat... grrrrrrrr.. det lugter langt væk af leflen for erhvervslivet. Jeg kaster op.

31.03.2004

Internettets magt

Hvis man googler på "Michael Kastberg" er den første post hans egen Klinik Aravak, men ind som en fræk nummer to kommer sørme disse sider som tillader sig at kritisere denne mands teorier om sygdom! Når man søger på "leverudrensning" kommer min kritik før alt andet.
Det er herligt - sådan tjener nettet sin funktion - oplysning til forbrugeren, oplysning til folket! De handlendes skamrosning af sig selv modstilles den kritiske forbruger.
Men når man søger danske sider efter Hulda Clark kommer denne side ikke op som en af de første - det må der gøres noget ved! Er der en der har et tip?

03.01.2004

Er slangefrygt universelt?

Jeg er i gang med at læse "Human universals" af antropologen Donald E. Brown i øjeblikket. Den handler om det der er fælles for alle kulturer. Det er et interessant udgangspunkt i stedet for at kigge på forskellene.
Det er slående hvor ens vi er og interessant for mig at fobier ikke er nævnt som et fællestræk. Er det kun vi vesterlændinge der har fobier?

I alle kulturer findes:
Frygt for slanger
Religiøs/spirituel tro
Dødsritualer
Samme måde at udtrykke vrede, glæde og sorg
Konfliktløsning
Mad der er tabu
Opdragelse af børn involverer renlighedstræning
Tidsenheder
Poesi med linier der tager 3 sekunder at læse op
Musik (i det mindste kender de til det, kan være forbudt)
Dans (i det mindste kender de til det, kan være forbudt)
Planlægning

Og meget meget mere....

Læs videre: "Er slangefrygt universelt?" »

16.12.2003

Googlism - overspringshandling

sidsel is an angel or a sophisticate as the setting requires
sidsel is msc in strategy
sidsel is pronounced in english as cecil
sidsel is a good friend of bugge
sidsel is liv's daughter
sidsel is an old pal who used to be in studio bob7 with me and sven van der hart in the late '90s
sidsel is mainly occupied with programme development; teaching and facilitating creative workshops within her organisation

Det er hvad man kan læse om mig på "Googlism". Lav din egen googlism. Perfekt overspringshandling!

Læs videre: "Googlism - overspringshandling" »

12.12.2003

Besøg Raza

Min gode ven og ex-kollega Rasmus har lavet en lækker hjemmeside hvor man kan følge med i hans skriverier om alskens stof fra evolution over autisme og til p-pillens fader. Læg mærke til det superflotte portræt af ham (og gæt hvem fotografen er) ;-)
Besøg Rasmus.

Seneste kommentarer

Dette er ikke et offentligt debatforum, men min private blog, så opfør dig venligst som gæst. Hvis du vil skrive en kommentar kan du enten klikke på linket lige under den post du vil kommentere - eller på postens link her (du kan skrive din kommentar nederst på siden):
Powered by Movable Type 3.2