Kategori-arkiv: Edderkopper

Forsiden

12.03.2005

Edderkopper i æteren

Hvis du har lyst til at høre lidt om araknofobi og skrækhistorier om edderkopper så tag med Jens Olesen, en fugleedderkop og mig i Zoologisk have! Her er et link til en omgang "Natursyn" på P1 hvor jeg bliver interviewet af Jens Olesen og kurerer ham for araknofobi.
God fornøjelse!

07.06.2004

Edderkopper, navne og ord i Harry Potter

Forfatteren til Harry Potterbøgerne kan ikke lide edderkopper - det er især tydeligt i anden bog hvor edderkopperne spiller en stor rolle. Og hun har heller ikke helt check på edderkoppers biologi. Fx skriver hun at de har seks ben og at de "klikker med deres giftkroge og kæber" og "rasler med kløerne". Selvfølgelig er det ikke helt normale edderkopper - de kan fx tale. Otte ben har edderkopper og de taler ikke med byttet før de slår det ihjel - så det var heldigt for Harry Potter og Ron at det ikke var rigtige kæmpeedderkopper!
Der er også andre fejl i bøgerne, men mange af dem er dog rettede i nyere udgaver.
Navnene er noget helt specielt i bøgerne - pudsige og sjove når man kan en smule latin og der er da også steder på netttet hvor man kan få forklaringen på de navne og ord der forekommer i Harry Potter bøgerne
Og så er der film-Harrys officielle side med fjollede spil og meget grafik - og trailer til den nye film!

03.03.2004

Mand spist af edderkopper? Er min røv en vandflyver?

I en tur rundt på blogbot.dk stødte jeg ind i aeris.dk som refererer til en artikel i ekstrabladet om en mand der blev spist af sine kæleedderkopper.
Jeg må desværre skuffe dem der elsker at gyse over edderkopper og forsøge at aflive den inden den bliver til en vandrehistorie (ikke særligt sandsynligt det lykkes, men jeg prøver).

Den korte version af aflivningen af denne nye myte:
1) Edderkopper er rovdyr og ikke ådselsædere. De spiser altså ikke lig.
2) Et bid fra en sort enke (hvis det nu virkelig var dén edderkop han ejede) vil kun yderst sjældent kunne slå et menneske ihjel og det vil tage timevis og være pænt smertefuldt, så han kunne altså sagtens nå at ringe til en læge.
3) Denne historie findes allerede i flere versioner - et meget klassisk træk ved vandrehistorier.
Den lange version af aflivningen kommer her:

Læs videre: "Mand spist af edderkopper? Er min røv en vandflyver?" »

12.12.2003

Mere om fobier...

Bange for edderkopper? Fugle, frøer? Fjer? Højder? Læs her om
årsager til fobier.

20.11.2003

Hvorfor er folk bange for edderkopper?

De fleste mennesker kan ikke undsige sig et vist ubehag ved edderkopper. De er så behårede, de "holder øje med en", de "virker udspekulerede", de "bevæger sig så hurtigt" og de er slet og ret "ulækre"!
Nogle er direkte angste - araknofobiske. For slemt angrebne araknofobikere kan bare det at tænke på en edderkop eller se et billede af én provokere angsten. Enkelte er ligefrem bange for mascarareklamer, som med deres billeder af lange, sorte øjenvipper minder dem om edderkopper. Frygtens kilde kan skabe en stærk angstreaktion som besvær ved at trække vejret, svimmelhed, kvalme og lammelse. Hvorfor? Hvorfor er folk hysterisk bange for edderkopper og ikke for bilerne på Nørrebrogade?

Læs videre: "Hvorfor er folk bange for edderkopper?" »

18.11.2003

Næsten helt sande vandrehistorier om edderkopper

En af mine venners venner var i Thailand på ferie. Hun tog på en af de meget populære ture hvor man overnatter primitivt ude i regnskoven. Om natten vågnede hun ved at der var noget der kravlede hen over hendes ansigt - og blev skrækslagen da hun så det var en væmmelig, behåret edderkop. Et lille stykke tid efter hun kom hjem fra ferien opdagede hun en stor bums der var på vej på kinden. Den følgende tid voksede bumsen til en øm byld og hun overvejede at gå til lægen og få den punkteret. En morgen da hun stod og tørrede hår foran spejlet kom hun til at ramme bylden med hårtørreren. Bylden sprængte og ud myldrede hundredvis af små, sorte edderkopper - ud over hendes ansigt og skuldre og ned i håndvasken. Edderkoppen havde lagt æg under huden på hende!

Læs videre: "Næsten helt sande vandrehistorier om edderkopper" »

Seneste kommentarer

Dette er ikke et offentligt debatforum, men min private blog, så opfør dig venligst som gæst. Hvis du vil skrive en kommentar kan du enten klikke på linket lige under den post du vil kommentere - eller på postens link her (du kan skrive din kommentar nederst på siden):
Powered by Movable Type 3.2